Segem belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Segem belgesi nasıl alınır?
  2. Segem sınav giriş belgesi ne zaman çıkar 2020?
  3. Segem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2020?
  4. Segem nasıl geçilir?
  5. En yakın segem sınavı ne zaman?
  6. Segem kaç yılda bir yenilenir?

Segem belgesi nasıl alınır?

SEGEM belgesi internet üzerinden SEGEM sınavlarına başvurarak daha sonra da sınava girerek alınabilir. Sınavda yeterli düzeyde olduğunu kanıtlayan her lise mezuniyetine sahip kişiler bu belge için başvurarak yine SEGEM'den belgesini alabilir.

Segem sınav giriş belgesi ne zaman çıkar 2020?

Adaylar, sınavdan 5 gün önce, SEGEM internet sitesinin “Sınav Giriş Belgesi” bölümünden “Sınav Giriş Belgelerini” yazdıracaktır.

Segem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2020?

İşte detaylar... SEGEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? SEGEM sınav sonuçları 9 Ekim Çarşamba günü açıklanacak.

Segem nasıl geçilir?

Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) Teknik Personel Yeterlilik Sınavı Geçme Puanı veya Neti Kaçtır? 100 üzerinden en az 60 alan aday başarılı sayılacaktır. Yanlış işaretlenen sorular doğru sayısını etkilemeyecektir. Bu durumda 1 net 2 puan olduğundan 30 net ve üstü başarılı kabul edilir.

En yakın segem sınavı ne zaman?

SEGEM sınavları, her yıl belirli tarihlerde Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) tarafından gerçekleştiriliyor. 2020 yılında gerçekleştirilecek olan en yakın SEGEM sınavı tarihi ise 15 Şubat ve olarak açıklandı.

Segem kaç yılda bir yenilenir?

Segem. Bilindiği üzere 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu'na dayanılarak hazırlanan Sigorta Eksperleri Yönetmeliği'nin 12 nci maddesinin birinci fıkrası “Eksperler, tarihi ve programı önceden duyurulacak ve yılda bir kez beş iş gününü geçmemek üzere açılacak eğitime en az beş yılda bir katılır.