Göz içi iltihabı nedir?

İçindekiler:

  1. Göz içi iltihabı nedir?
  2. Göz enfeksiyonu diğer göze geçer mi?
  3. Kirpik enfeksiyonuna ne iyi gelir?
  4. Ibrahim saraçoğlu göz kaşıntısına ne iyi gelir?

Göz içi iltihabı nedir?

Gözün orta tabakası olan uveanın (iris) iltihabına üveit denir. Uvea tabakasında gözü besleyen damarlar bulunmaktadır. Bu nedenle uveanın iltihabı gözün tüm dokularını etkilemektedir. Bu durum görmeyi ciddi şekilde tehdit eden durumlara neden olmaktadır.

Göz enfeksiyonu diğer göze geçer mi?

Bakteriyel kaynaklı enfeksiyon, göze değen el ya da eşyalara temas ile başkasına bulaşabilir. Hastalığın bulaşıcılığı yüksek olabileceğinden ötürü tedavisi için doktora başvurmak gerekir. Tedaviyi geciktirmek kalıcı göz hasarlarına yol açabilir.

Kirpik enfeksiyonuna ne iyi gelir?

Kirpik dibi iltihabının tedavisinde düzenli olarak günlük sıcaknemli kompresi takiben göz kapağına ve kirpik diplerine yapılan hafif bir ovalama ile kirpik dibinin temizlenmesi önemlidir. Bu sıcak kompres 5 dakika boyunca uygulanmalı ve çam ağacı ekstresi içeren özel şampuanlar ile kirpik dibi temizlenmelidir.

Ibrahim saraçoğlu göz kaşıntısına ne iyi gelir?

Göz kaşıntısı, İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen limon – melisa çayı kürü ile çözüm bulan pek çok kişiden biri olabilirsiniz. Bu kürün faydasını görmek için limon – melisa çayını demledikten sonra yudum yudum içmelisiniz.