Lpg'li arac muayenesine ne belgeler gerekir?

İçindekiler:

  1. Lpg'li arac muayenesine ne belgeler gerekir?
  2. Muayenede ruhsat gerekli mi?
  3. Tüvtürk Araç muayenesini kimler yaptırabilir?
  4. Lpg'li araçlarda neye göre ve nasıl muayene olur?
  5. Muayene olmadan sigorta olur mu?
  6. Arac muayeneye girerken nelere dikkat edilmeli?
  7. Arabayı muayeneye başkası götürebilir mi?
  8. Araç muayenesinde Sigorta Poliçesi aslı gerekli mi?

Lpg'li arac muayenesine ne belgeler gerekir?

Her araç için istenen standart belgeler; Ruhsat, trafik sigortası ve muayeneye götürdüğünüz araç sizin değilse Vekalet Belgesi'dir.

Muayenede ruhsat gerekli mi?

Araç muayenesinde kontrol edilen evraklar ise şunlardır: Kimlik belgenizi ve aracın size ait olduğunu belirten ruhsatı muayene başlangıcında mutlaka yetkililere sunmanız gerekir. Araç muayenesi, yalnızca ruhsat sahipleri ya da ruhsat sahibinin yetkilendirdiği kişiler tarafından yaptırılabilir.

Tüvtürk Araç muayenesini kimler yaptırabilir?

İstasyonlarımızda araç muayenesi yapılırken, ruhsat sahibi olması şartı aranmamaktadır. Aracınızı siz ya da farklı bir kişi istasyonlarımıza götürerek muayene ettirebilir. Ancak, muayene bittikten sonra yalnızca aracı getiren kişiye araç teslimi yapılmaktadır.

Lpg'li araçlarda neye göre ve nasıl muayene olur?

LPG'li Araç Muayene Şartları Neye Göre Belirler? LGP tanklarına sahip araçlarda yakıt sisteminin sızdırma yapmaması gerekir. Tüm ünitelerin doğru ve güvenli bir şekilde takılmış olması, ayrı olarak tip onayları bulunması da istenir. Çalışamaz durumda olan hiçbir parçanın olmaması da gereklilikler arasındadır.

Muayene olmadan sigorta olur mu?

Zorunlu Trafik Sigortası Olmayan Araç Muayeneden Geçer mi? Zorunlu trafik sigortası, her aracın trafiğe çıkabilmesi için zorunlu olan bir sigorta türüdür. Haliyle zorunlu trafik sigortası bulunmayan araçlar, araç muayene işleminden geçemezler.

Arac muayeneye girerken nelere dikkat edilmeli?

Kontrol Edilen Noktalar
  • Taşıt tanıtımı
  • Fren Sistemi.
  • Direksiyon, Direksiyon sistemi.
  • Görüş Özellikleri.
  • Lambalar, Yansıtıcılar, Elektrik Teçhizatı, Aydınlatma sistemi.
  • Dingiller (Tekerlekler), Lastikler, Süspansiyon.
  • Şasi ve Şasi Bağlantıları
  • Zorunlu Ekipmanlar.
Daha fazla öğe...

Arabayı muayeneye başkası götürebilir mi?

a) Muayeneye getirdiğim aracın ruhsattaki sahibi başka bir gerçek kişi. Yanınızda T.C. ... Bulunduğunuz takvim ayı içinde istasyona getireceğiniz ilk iki aracı ek bir belge olmaksızın muayene yaptırabilirsiniz. Bulunduğumuz takvim ayı içerisnde hali hazırda bir şahıs aracı muayeneye getirilebilmektedir.

Araç muayenesinde Sigorta Poliçesi aslı gerekli mi?

Aracınız için hazırlanmış geçerli bir trafik sigortası belgesinin aslı Son muayene tarihini ispat eden belge ( eğer son muayene TÜVTÜRK istasyonlarında yapıldı ise bu konuda belge istenmeyecektir) İstasyonlarımızda yapılacak online sorgulama sonucunda herhangi bir borcunuzun olmaması