İŞKUR üyelik başvurusu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. İŞKUR üyelik başvurusu nasıl yapılır?
  2. Iş ve işçi bulma kurumuna nasıl kayıt olunur?
  3. İnternet üzerinden İŞKUR'a başvuru nasıl yapılır?
  4. Internetten İŞKUR'a nasıl başvurabilirim?

İŞKUR üyelik başvurusu nasıl yapılır?

Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur.

Iş ve işçi bulma kurumuna nasıl kayıt olunur?

İşkur'a elektronik ortamda internet üzerinden www.iskur.gov.tr adresi üzerinden kayıt olabilirsiniz. Ancak internet üzerinden İşkur'a kayıt olmak istemezseniz bulunduğunuz bölgedeki en yakın İşkur şubesine yani İşkur İl Müdürlüğüne giderek kayıt olabilirsiniz.

İnternet üzerinden İŞKUR'a başvuru nasıl yapılır?

İnternet şubesinin ana sayfasında yer alan “iş arayan” seçeneğine giriş yaparak özgeçmiş oluşturabilirsiniz. CV oluştur bölümü üzerinden istenilen bilgileri girebilirsiniz. Size uygun olan iş ilanlarını aramak için İŞKUR resmi internet sitesinde yer alan iş bulma formunu doldurabilirsiniz.

Internetten İŞKUR'a nasıl başvurabilirim?

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) online şubesine kayıt olmak için; * İŞKUR resmi web adresi iskur.gov.tr adresini tarayıcınızda açın. * İŞKUR web sitesinin üst menüsünün en sağında bulunan "İnternet Şubesi" seçeneğine tıklayın. * Açılan İŞKUR e-Şube sayfasında "İş Arayan" ve "İşveren" şeklinde iki bölüm bulunmaktadır.