DenizBank kime ait 2020?

İçindekiler:

  1. DenizBank kime ait 2020?
  2. Deniz Bank hangi devlete ait?
  3. Emirates NBD sahibi kim?
  4. Akbank kamu bankası mı?
  5. Dexia hangi ülkenin bankası?
  6. Şeker bank sahibi kim?
  7. Sberbank ın sahibi kim?
  8. Şeker Bankası devletin mi?

DenizBank kime ait 2020?

Bu satışın ardından Denizbank'ın yeni sahibi Emirates NBD olmuştur. Emirates NBD, bir devlet bankasıdır. Varlıkları açısından orta doğunun en büyük bankasıdır.

Deniz Bank hangi devlete ait?

DenizBank A.Ş., Türkiye'de faaliyet gösteren özel sermayeli bir mevduat bankasıdır. Mayıs 2018'den beri merkezi Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Emirates NBD'nin iştirakidir.Eylül 2012'den Mayıs 2018'e kadar ™,85 oranında hisse ile Rusya'nın en büyük bankası olan Sberbank'a aitti.

Emirates NBD sahibi kim?

Investment Corporation of Dubai Emirates NBD/Üst kuruluşları

Akbank kamu bankası mı?

Akbank, tarihinde özel sermayeli bir ticaret bankası statüsünde Adana'da kurulmuştur.

Dexia hangi ülkenin bankası?

Escape will cancel and close the window. DenizBank ilk olarak 2006'da Zorlu Grubu tarafından Belçika merkezli Dexia'ya satıldı. Dexia, bankanın yüzde 75'ini o dönem 2.4 milyar dolara satın almıştı. Dexia'nın iflası sonrası 2012'de banka Rus Sberbank çatısı altına girdi.

Şeker bank sahibi kim?

Şekerbank'ın ana ortaklarından Samruk Kazyna, yüzde 97.26 oranında paya sahip olduğu paya sahip olduğu BTA Bank hisselerinin yüzde 47.97'sini Kazkommertsbank JSC'ye, yüzde 46.50'sini Kenges Rakishev'e devrettiğini açıkladı.

Sberbank ın sahibi kim?

Sberbank (Rusça: Сбербанк, ilk başta şu kelimenin kısaltmasıyla oluşturulmuştur "сберегательный банк" – sberegatelnyy bankası, Türkçe: birikim bankası), Rusya merkezli bir devlet bankasıdır. Banka, 2015 yılına kadar "Rusya'nın Sberbankası" olarak biliniyordu.

Şeker Bankası devletin mi?

1993 yılından itibaren özel banka statüsüyle hizmetlerine devam eden bankanın hisseleri, 1997 yılında halka arz edilmiştir. Şekerbank, 2004 yılında genel müdürlüğünü İstanbul'a taşımıştır.