Konya iline nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Konya iline nasıl yazılır?
  2. Barajı nasıl yazılır?
  3. Konyalı ayrılır mı?
  4. Konyalı kelimesi nasıl yazılır?
  5. Keban Barajı nasıl yazılır TDK?
  6. Doğu Anadolu bölgesi nasıl yazılır?
  7. Hanıma beye nasıl yazılır?
  8. Konyalı nasıl ayrılır?
  9. Meslek adları büyük harfle yazılır mı?

Konya iline nasıl yazılır?

Konya'ya mı?” yoksa “Konyaya mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Konyaya şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Konya'ya şeklinde olmalıdır.

Barajı nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Barac şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Baraj şeklinde olmalıdır.

Konyalı ayrılır mı?

UYARI: Özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesmeyle ayrılmaz: Türklük, Türkleşmek, Türkçü, Türkçülük, Türkçe, Müslümanlık, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşmak, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türklerin, Türklüğün, Türkleşmekte, Türkçenin ...

Konyalı kelimesi nasıl yazılır?

- lı eki bir çekim ekidir . " Konyalılar " şeklinde yazılır .

Keban Barajı nasıl yazılır TDK?

(Örnek: Keban Barajı).

Doğu Anadolu bölgesi nasıl yazılır?

Yer adlarında kullanılan batı, doğu, güney, kuzey, güneybatı, güneydoğu, kuzeybatı, kuzeydoğu, aşağı, yukarı, orta, , yakın, uzak kelimeleri ayrı yazılır: Batı Trakya, Doğu Anadolu, Güney Kutbu, Kuzey Amerika, Güneydoğu Anadolu, Aşağı Ayrancı, Yukarı Ayrancı, Orta Anadolu, Orta Asya, Orta Doğu, İç Asya, İç Anadolu, ...

Hanıma beye nasıl yazılır?

Hanım, bey, amca, efendi gibi sözcükler özel isimlerden sonra gelip o ismi nitelerse büyük harfle yazılır ve gelen ekler kesme işareti ile ayrılır.

Konyalı nasıl ayrılır?

Konyalı mı?” yoksa “Konya'lı mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Konya'lı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Konyalı şeklinde olmalıdır.

Meslek adları büyük harfle yazılır mı?

Kişi adlarıyla soyadları büyük harfle başlar. Kişi adlarından önce ve sonra gelen saygı sözleri, unvanlar ve meslek adları büyük harfle başlar.