Italya vize randevusu nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Italya vize randevusu nasıl alınır?
  2. Vize işlemlerini nasıl takip edebilirim?
  3. Ingiltere vize çıkıp çıkmadığını nasıl öğrenebilirim?
  4. Italya turistik vize açık mı?

Italya vize randevusu nasıl alınır?

Başkonsolosluk gişelerinden direkt olarak başvuru yapmak için hafta içi her gün saat 09.00 - 14.00 saatleri arasında 0850 4608493 numaralı telefondan IDATA'ya ulaşarak randevu almak gerekmektedir. (İtalya'dan veya başka bir yabancı ülkeden arıyorsanız 00493 numarasını aramanız gerekmektedir).

Vize işlemlerini nasıl takip edebilirim?

Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.

Ingiltere vize çıkıp çıkmadığını nasıl öğrenebilirim?

İngiltere vize başvuru durumunuza dair Tls Contact ya da İngiltere Konsolosluğu üzerinden bilgi verilmemektedir. İngiltere vize durumu kontrolü için başvuru sistemine giriş yaptıktan sonra ''Track My Application'' butonuna tıklayarak İngiltere başvurunuzun hangi aşamada olduğunu takip edebilirsiniz.

Italya turistik vize açık mı?

İtalya'ya gelecek Umuma Mahsus Pasaport hamili vatandaşlarımız vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamili vatandaşlarımız ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır.