Bir günde boşanma olur mu?

İçindekiler:

  1. Bir günde boşanma olur mu?
  2. Çekişmeli boşanma davası ne zaman sonuçlanır?
  3. Çekişmeli boşanma davasında ilk mahkeme ne zaman olur?
  4. Çekişmeli boşanma davasında ilk duruşmada ne olur?

Bir günde boşanma olur mu?

Tek celsede sonuçlanan anlaşmalı boşanma davalarında Adalet Bakanlığının belirlediği sonuçlanma süresi 40 gündür. Boşanma feragat halinde bir günde kesinleşir. Boşanma kararının nüfus kayıtlarına geçme süresi ise 7 gündür.

Çekişmeli boşanma davası ne zaman sonuçlanır?

Zina, hayata kast ya da suç işleme gibi özel nedenlerle açılan davalarda davalının kusurlu olup olmadığı değil özel boşanma sebebinin olduğu ispatlanmalıdır. Çekişmeli boşanma davaları 5 ya da 6 celsede sonuçlanabilir. Bu süreç yaklaşık olarak 1 ila 1,5 yıl arasında sürer.

Çekişmeli boşanma davasında ilk mahkeme ne zaman olur?

Bu süreç mahkemelerin yoğunluğuna göre değişmesine rağmen genellikle davanın açılış tarihinden ortalama 5 – 6 ay sonra ilk duruşma gerçekleştirilir. Dilekçe aşaması kısa olursa dava tarihi daha erkene de alınabilir. Ön inceleme olarak bilinen bu duruşma, tahkikat öncesidir.

Çekişmeli boşanma davasında ilk duruşmada ne olur?

Çekişmeli Boşanma Davasında İlk Duruşma Davacı, davayı açma dilekçesini; davalı ise cevap dilekçesini sunmaktadır. Dilekçelerin mahkemeye sunulması için 2 haftalık bir süre bulunur. Davanın açılma süresinden 5 ile 6 ay sonra ön inceleme duruşması açılır. İlk duruşmada hakim, dava şartlarını ve itirazları inceler.