Qi Şarj nedir?

İçindekiler:

  1. Qi Şarj nedir?
  2. Qi uyumlu şarj aygıtları nedir?
  3. Qi ne demek sayı?
  4. Qi uyumlu ne demek?
  5. Kablosuz şarj aleti iyi mi?

Qi Şarj nedir?

Qi, Wireless Power Consortium (WPC) tarafından kullanıma sunulan, herkese açık bir evrensel şarj standardıdır. Piyasada iOS'in en son sürümü yüklü iPhone'ları 7,5 vat değerlerine ulaşan hızlarla şarj etmek için kullanılan birçok Qi sertifikalı şarj aleti vardır.

Qi uyumlu şarj aygıtları nedir?

Qi, kablosuz şarj konusunda küresel bir standarttır.Ve, kablo ya da adaptörlere ihtiyaç duymadan, indüksiyon transferi kullanarak cihazları şarj etmenizi sağlar. Öte yandan Qi teknolojisini powerbank cihazları başta olmak üzere, telefon araç tutacakları, hatta mobilyalar bile kullanıyor.

Qi ne demek sayı?

Zeka ile ilgili bir tanım olan iq (intelligence quotient), zekanın kat sayısı anlamına gelmektedir. IQ = (Zeka yaşı/gerçek yaş)x100 formülüyle hesaplanan bir değerdir.

Qi uyumlu ne demek?

Qi (Çince "doğal enerji" veya "Çi" sözcüğünden geliyor) , Kablosuz Güç Konsorsiyumu tarafından 4 cm'ye (1.6 inç) kadar mesafelerde endüktif şarj için geliştirilen açık bir arabirim standardıdır. Sistem, bir şarj yastığı ve uyumlu bir cihaz kullanmaktadır.

Kablosuz şarj aleti iyi mi?

Özetle kablosuz şarj tercih etmek, telefonunuzun pil ömrüne olumsuz bir etki yaratmıyor. Pil ömrü konusunda bir tavsiyeye ihtiyacınız varsa, şarjınızın 50'nin altına ve 80'in üstüne çıkmamasına özen gösterebilirsiniz. Telefonun şarjı bu seviyelerde tutulduğunda, pil ömrünün 4 kat uzadığı görülmüş.