Iskontolu ne?

İçindekiler:

  1. Iskontolu ne?
  2. Borsada iskontolu ne demek?
  3. Senet iskontosu ne demektir?
  4. Banka iskontosu nedir?
  5. Fatura tanımı nedir?
  6. Irsaliyeli fatura ne demek?
  7. Numuneye fatura kesilir mi?

Iskontolu ne?

Özel kampanya, seri sonu, tasfiye gibi durumlarda firma belirli oranda indirim yaparak, satışa devam ediyor. Ürün/mal veya hizmetin indirimli olarak satılmasına iskontolu satış deniliyor.

Borsada iskontolu ne demek?

Meksa Menkul Değerler Stratejisti Zeynel Balcı, "BIST 100 Endeksine dahil hisselerin 35'i defter değerinin altında ve fiyat/ kazanç ortalamasına göre hisselerin neredeyse yarısı iskontolu" diyor. ... Söz konusu ifade, hisselerin genelde ucuz kaldığı anlamına geliyor.

Senet iskontosu ne demektir?

Senet iskontosu ise bir alacak senedinin henüz vadesi gelmeden bankaya verilmesi durumudur. Banka bu senedin kalan vadesine göre belirlediği bir faiz oranını ve komisyon ve para nakil ücreti gibi giderleri düşer. Daha sonrasında kalan parayı senet sahibine öder. Bu işleme halk arasında senet bozdurmak denmektedir.

Banka iskontosu nedir?

Bankacılık sektörü için ise iskonto; krediye ya da borca uygulanan indirim olmaktadır. Bankacılıkta iskonto, vadesi gelmeyen bir borcun vadesine kadar olan faizin düşürülen kısmına denmektedir. Banka kredilerinde uygulanan iskontoya ise iskonto kredisi adı verilmektedir.

Fatura tanımı nedir?

Fatura, verilen hizmet veya yapılan iş karşılığında müşterinin ödemesi gereken tutarı gösteren ve zorunlu olarak düzenlenmesi gereken belgeye denir.

Irsaliyeli fatura ne demek?

İrsaliyeli fatura, malın satış sonrasında sevk edilmesi sırasında faturanın da mal ile gönderilmesi durumunda, bu belgeleri ayrı ayrı hazırlama zahmetinden kurtaran bir fatura çeşididir. İrsaliyeli fatura, normal fatura ve sevk irsaliyesinden küçük farklılıklar içerir.

Numuneye fatura kesilir mi?

Bedelsiz ürün teslimlerinden biri olan promosyon ve numune mal teslimlerinde fatura düzenlenmesine gerek bulunmamakla birlikte(fatura düzenlemesinde bir sakınca yoktur) sevk irsaliyesi düzenlenmesi gerekmektedir.