Avokado Türkiyede yetişiyor mu?

İçindekiler:

  1. Avokado Türkiyede yetişiyor mu?
  2. Avakado Fidanı ne kadar?
  3. Avokado fidanı ne zaman dikilir?
  4. Avokado tohumu nasıl dikilir?
  5. Avokadoya aşı gerekir mi?
  6. Avokado çekirdeği direk toprağa nasıl dikilir?
  7. Avokado saksısı nasıl olmalı?
  8. Avokado nerede durmalı?
  9. Avokado ağacı toprağı nasıl olmalı?
  10. Avokado olgunlaştığını nasıl anlarız?

Avokado Türkiyede yetişiyor mu?

Avokado Türkiye'de yetişiyor”. Ülkemizde ilk avokado yetiştiren ailelerden olarak, 2 nesildir bizim bahçelerimizde avokado yetişmektedir.

Avakado Fidanı ne kadar?

"Bitki & Çiçek > Fidan & Çalı"
İlan BaşlığıTürüFiyat
AVOKADO fidanı yaklaşık 4 yaşındaAvokado Fidanı85 TL
Avakado FidanıAvokado Fidanı100 TL
en uygun avokado fidanıAvokado Fidanı25 TL
aşılı avokado fidanıAvokado Fidanı90 TL

Avokado fidanı ne zaman dikilir?

Avokado fidanları genellikle ilkbahar döneminde dikilir. Soğuk tehlikesinin kalktığı Mart ayı içerisinde veya Nisan ayı ortalarında dikim yapılmalıdır. Don tehlikesi olmayan yerlerde sonbahar dikimi de yapılabilir. Avakoda fidanları genellikle polietilen torbada yetiştirilir.

Avokado tohumu nasıl dikilir?

*Avokadonun yarısı suyun içinde, diğer yarısı dışarıda olmalı. Su hizası kürdanların altında kalmalı. *Bardağı doğrudan güneş ışığından uzak, oda sıcaklığında bir yere yerleştirin. *Artık tek yapmanız gereken şey beklemek :) İlk filizin çıkması yaklaşık 3-6 hafta kadar sürüyor.

Avokadoya aşı gerekir mi?

Avokadolar değişik yöntemlerle çoğaltılabilir. En çok kullanılan ticari üretim yöntemi aşı ile çoğaltmadır. Ülkemizde avokadoların aşı ile çoğaltılmasında anaç olarak soğuğa, kirecin neden olduğu kloroza ve bazı hastalıklara daha dayanıklı oldukları için Meksika soyu çöğürleri tercih edilir.

Avokado çekirdeği direk toprağa nasıl dikilir?

Avokado nasıl ekilir son aşamasında tohumları ekmeniz gerekiyor. Bunun için 20-25 cm genişliğinde olan bir çiçek saksısını tepe kısmında birkaç santimlik boşluk kalana kadar doldurun. Sonrasında bu toprağın ortasına bir boşluk açın ve buraya avokado çekirdeklerini, kök kısmı aşağıda kalacak biçimde ekin.

Avokado saksısı nasıl olmalı?

Çapı 10-20 cm arasında olan bir saksıya köklerine zarar vermeden dikkatli bir şekilde dikebilirsiniz. Burada dikkat etmemiz gereken husus ise çekirdeğin bir kısmının toprağın üzerinde olması.

Avokado nerede durmalı?

Hemen tüketmeyi düşünmediğiniz ya da stok yaparak daha sonra tüketmeyi düşündüğünüz avokadolar, plastik bir poşet içerisine konup havası alınarak buzdolabında saklanmalıdır. Vakumlama şansınız varsa bu avokadonun ömrünü uzatacaktır.

Avokado ağacı toprağı nasıl olmalı?

Avokado toprak açısından oldukça toleranslıdır. Yine de avokadolar için en iyi topraklar minimum 1m derinlikte, yüksek verimli, drenajı iyi olan, özellikle kumlu-tınlı ve alüvyal topraklardır. Avokado ağaçları 6 – 6.

Avokado olgunlaştığını nasıl anlarız?

Sadece Hass Avokado olgunlaşınca renk değiştirir. Yeşil olanlar olgunlaşmamış, siyah olan olgunlaşmış demektir. Ülkemizde, avokado tüketiminin az olmasının sebeplerinin başında bu meyveyi nasıl olgunlaştıracağımızı ve ne zaman yememiz gerektiğini bilmememiz geliyor.