Antalya ilk adı nedir?

İçindekiler:

  1. Antalya ilk adı nedir?
  2. Antalya sahil şeridi kaç km?
  3. Izmir sahil şeridi kaç km?
  4. Antalya baştan sona kaç km?
  5. Istanbul antalya arası arabayla kaç saat?
  6. Türkiye'nin bir uçtan bir ucu kaç km?
  7. Göreceli ne demek coğrafya?

Antalya ilk adı nedir?

Askerlerinin gösterdiği yeri (bugünkü Antalya) beğenen II. Attalos, bölgenin stratejik dönemini dikkate alarak buraya bir liman şehri kurdurur ve kent, kurucusu Attalos'un adına binaen "Ataleia" olarak adlandırılır. Şehrin adı eski Arap kaynaklarında "Antaliye", Türk kaynaklarında ise "Adalya" olarak geçer.

Antalya sahil şeridi kaç km?

Türkiye'nin en önemli turizm merkezi olan Antalya'nın kıyılarının uzunluğu, girinti, çıkıntı dahil 640, düz hat 500 km'dir. Antalya'nın batı kıyılarında dağların denize dik inmesi nedeniyle deniz derindir ve plajlar süreklilik göstermez.

Izmir sahil şeridi kaç km?

Uzunluğu 60 km. kadardır.

Antalya baştan sona kaç km?

Antalya kıyıları kaç km Antalya Sahil arası mesafe : 664 kilometre.

Istanbul antalya arası arabayla kaç saat?

İSTANBUL, ANTALYA arası 718 km'lik bu mesafeyi; 90 km ortalama hız ile yaklaşık olarak 7 saat 58 dakikada gidebilirsiniz. İSTANBUL-ANTALYA arasındaki 718 kilometre olan bu uzaklığı, 100 kilometrede 6 litre yakıt tüketen bir araç ile yaklaşık olarak 43.

Türkiye'nin bir uçtan bir ucu kaç km?

Türkiye'nin bir ucundan diğer ucu kaç kilometre en uzun ?? Doğu ile batı ucu arası 1650; Kuzey ile güney ucu uzunluğu ise 650 km'dir.

Göreceli ne demek coğrafya?

Göreceli konumda ise o yerin çevresine göre ayırt edici özellikleri kullanılır. Bir yerin; kıtalara, önemli ulaşım yollarına, su, yer altı-yer üstü kaynaklarına, üretim-tüketim bölgelerine, siyasi bölgelere ve yeryüzü şekillerine bağlı olarak ortaya çıkan kendine has özelliklerinin tümü göreceli konumu oluşturur.