Iman tahtası kemiği nedir?

İçindekiler:

  1. Iman tahtası kemiği nedir?
  2. Kadının iman tahtası neresidir?
  3. Costae kemiği nedir?
  4. Göğüs kafesi nerede bulunur?
  5. OS sternum kaç bölümden oluşur?
  6. Göğüste tümör olur mu?

Iman tahtası kemiği nedir?

Sternum veya göğüs kemiği, sağ ve sol kaburga kemiklerini bir arada tutan göğüs kafesi kemiği. İman tahtası olarak da bilinir.

Kadının iman tahtası neresidir?

Genellikle halk arasında iman tahtası denen sternum kemiği arkasında veya orta hattın hafif solunda, sternumun altında hissedilir.

Costae kemiği nedir?

Kaburga başı (caput costae), kendilerine ait olan omurun gövdesindeki üst eklem yüzü ve bir üstteki omurun gövdesindeki alt eklem yüzü ile eklem yapar. Kaburgada bulunan ve tuberculum costae adı verilen çıkıntının, kendisi ile ilişkili omurda yer alan processus transversus isimli yapıyla oluşturduğu eklemdir.

Göğüs kafesi nerede bulunur?

Göğüs kafesi, insan vücudunun boyun ile karın bölgesi arasında bulunan üst bölümdür. Sağ ve sol tarafta 12'şer tane göğüs kemiği ve buna bağlı kas ve kas kılıflarından oluşur. Diyafram ile karın boşluğundan ayrılır.

OS sternum kaç bölümden oluşur?

Erişkin bireylerde sternum, üç bölümden oluşur. Bunlar: Geniş ve yukarıda yerleşen manubrium sterni, dar ve longitudinal olarak uzanan corpus sterni, küçük ve aşağıda bulunan processus xiphoideus'tur.

Göğüste tümör olur mu?

Memede ele gelen kitle, kist ya da solid bir kitle olabilir. Özellikle fibroadenom ve fibrokistler memede çok sık görülen kitlelerdir. Bozuk para şeklinde görülen bu kitleler kansere dönüşmeyen, iyi huylu tümörlerdir.