Gölbaşı'nın kaç köyü var?

İçindekiler:

  1. Gölbaşı'nın kaç köyü var?
  2. Gölbaşında kaç mahalle var?
  3. Adıyaman Besni kaç tane köyü var?
  4. Ankara Gölbaşı ne zaman ilçe oldu?
  5. Kahramanmaraş Pazarcık kaç tane köyü var?
  6. Ankara'da kaç tane köy var?
  7. Ankara incek hangi mahalleye bağlı?
  8. Gölbaşı ismi nereden gelir?
  9. Adıyaman Besni ilçesi Kürt mü?
  10. Gölbaşı Belediyesi nereye bağlı?
  11. Kahramanmaraş Pazarcık Alevi mi?
  12. Ayaşta kaç köy var?
  13. Kızılcaşar mahallesi nereye bağlı?
  14. Ankara Beytepe nereye bağlı?
  15. Ankara Kazan ismi nereden geliyor?
  16. Ankara Haymana ismi nereden geliyor?
  17. Adıyaman Besni Alevi mi?

Gölbaşı'nın kaç köyü var?

İlçede 1 belediye teşkilatı ile 47 mahalle ve 7 köy yer almaktadır. Bu küçük yerleşim alanları arasında kuzeybatı yönünde Ahlatlıbel ve Taşpınar, güneybatı yönünde Gökçehöyük, güneydoğu yönünde Karaoğlan köyleri ile güney yönünde Selametli beldesi, doğu yönünde ise Yurtbeyi köyü sayılabilir.

Gölbaşında kaç mahalle var?

Gölbaşı'nın 54 mahallesinin 11'i merkezde bulunmaktadır. Merkez mahallelerinde 108,600 kişi (% 83,3) yaşamaktadır. En uzak mahallesi ise 65,4 km uzaklıktaki Çeltek'dir. İlçede nüfusu en fazla olan, 25.076 kişi ile Eymir mahallesidir.

Adıyaman Besni kaç tane köyü var?

BESNİ MAHALLELERİ VE KÖYLERİ, ADIYAMAN
İLÇE ADIBESNİ MAHALLE SAYISIBESNİ KÖY SAYISI
BESNİ3767

Ankara Gölbaşı ne zaman ilçe oldu?

29.11.1983 gün ve 2963 sayılı Kanun ile de Gölbaşı ilçe oldu.

Kahramanmaraş Pazarcık kaç tane köyü var?

Buna göre Pazarcık Nahiyesinin 47 köyü ve 28 mezrası bulunmasına rağmen, köy ve mezraların 45 tanesinde nüfus yaşamaktadır..

Ankara'da kaç tane köy var?

Ankara
İlçe Sayısı:25
Belediye Sayısı:26
Köy Sayısı:0

Ankara incek hangi mahalleye bağlı?

İncek, Ankara ilinin Gölbaşı ilçesine bağlı bir mahalle ve aynı adlı semttir. Gölbaşı ilçesine bağlı İncek, Kızılcaşar, Taşpınar ve Tulumtaş Mahalleleri, Çankaya ilçesine bağlı Ahlatlıbel Mahallesi ve Etimesgut ilçesine bağlı Fevziye Mahallesinden oluşur.

Gölbaşı ismi nereden gelir?

-GÖLBAŞI- Gölbaşı, 1923 yılında kadar Örencik köyüne bağlı 10 haneli "Gölhanı" adıyla anılan bir mahalle iken, Bucak Müdürlüğü ve Jandarma Karakolu'nun bu bölgeye taşınması sonucunda ismi "Gölbaşı" olarak değişir ve bucak merkezi olur.

Adıyaman Besni ilçesi Kürt mü?

Adıyaman için Kürtlerin çoğunlukta olduğu bir yer olarak düşünülür ancak anlattığımız gibi Kürt nüfusu abartılacak kadar fazla değildir. Besni ilçesine gelecek olursak Besni nüfusunun da çoğunluğu Türkmenlerden oluşmaktadır. ... Köylerde ise Kürt ve Türkmen köyleri yakın miktardadır.

Gölbaşı Belediyesi nereye bağlı?

Gölbaşı, Adıyaman
Gölbaşı
Türkiye'de bulunduğu yer
ÜlkeTürkiye
İlAdıyaman
Coğrafi bölgeGüneydoğu Anadolu Bölgesi
17 satır daha

Kahramanmaraş Pazarcık Alevi mi?

Maraş Alevîleri genellikle Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde ve köylerinde çoktur. 82 köyü olan Pazarcık'ın 56 Alevi köyü ve 1 tane Alevî kasabası bulunmaktadır. Elbistan'da da 41 Alevî köyü vardır. ... Geriye kalan Alevîler'de genellikle Pazarcık, Narlı, Nurhak, Elbistan ilçelerinde yoğundur.

Ayaşta kaç köy var?

AYAŞ MAHALLELERİ VE KÖYLERİ, ANKARA
İLÇE ADIAYAŞ MAHALLE SAYISIAYAŞ KÖY SAYISI
AYAŞ330

Kızılcaşar mahallesi nereye bağlı?

Kızılcaşar Mahallesi 39.811295 enlem ve 32.731644 boylamda yer almaktadır. Semt/Mahalle olarak Kızılcaşar Mh. ve Gölbaşı ilçesine bağlıdır. Kızılcaşar Mahallesi haritası Ankara ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Kızılcaşar Mahallesi GPS koordinatları 39° 48´ 40.6620" ve 32° 43´ 53.9184".

Ankara Beytepe nereye bağlı?

Beytepe, Çankaya
Beytepe
İlAnkara
İlçeÇankaya
Coğrafi bölgeİç Anadolu Bölgesi
Zaman dilimiUTC+03.00 (TRS)
6 satır daha

Ankara Kazan ismi nereden geliyor?

Kazan'da, İlhanlıların Ankara'ya egemenlikleri zamanında "Gazan Han" adına basılmış sikkelerin buluntuları dikkat çekiyor. ... Ayrıca yapılan Ankara Savaşı esnasında Osmanlı ordusunun yemek ihtiyacını karşılamak üzere bölgeye dev kazanlar kurulmasından dolayı ilçeye bu ismin verildiği rivayet ediliyor.

Ankara Haymana ismi nereden geliyor?

Osmanlı Devletinin Kurucusu Osman Gazi'nin annesinin adının Hayme Ana olduğu, şimdi İlçe merkezinin bulunduğu yerde vefat ettiği ve buraya defnedildiği; mezarının burada bulunması nedeniyle de Hayme Ana adının değişerek Haymana olduğuna inanılmaktadır.

Adıyaman Besni Alevi mi?

Adıyaman merkez, Besni, Çelikhan, Gölbaşı, Kâhta ve Tut ilçelerinde Alevîler bulunuyorken Samsat, Sincik ve Gerger ilçelerinde Alevî yerleşim birimi bulunmamaktadır. ... Alevî toplam nüfusunun Besni toplam nüfusuna oranı yaklaşık olarak % 5,5'tir. İlçede bulunan köylerden 13 tanesinde Alevi nüfus vardır.