Irsaliye ne demek?

İçindekiler:

  1. Irsaliye ne demek?
  2. Alış faturası ne demek?
  3. Banka modülü hangi amaçla kullanılır?
  4. Fatura modülü hangi amaçla kullanılır?
  5. Banka açılış fişi nedir?
  6. Çek Senet modülünde hangi işlemler yapılır?
  7. Mahsup etmek nedir Muhasebe?
  8. Mahsuben ödeme ne demek?
  9. Mansuben ne demek?
  10. Mahsuben ne anlama gelir?
  11. Peşin ödeme ne demek?
  12. Peşin para ne demek?
  13. Poliçe karşılığı ödeme nedir?
  14. Dış ticarette peşin ödeme nedir?
  15. Peşin ithalat ne demek?
  16. TT Advance Payment nedir?
  17. Dış ticaret ödeme araçları nelerdir?
  18. Mal mukabili ödeme nedir kısaca?
  19. Belge karşılığı ödeme nedir?
  20. Net 30 ödeme nedir?
  21. DLC ödeme nedir?

Irsaliye ne demek?

İrsaliye; genel itibari ile satıcı tarafından hazırlanan ve herhangi bir malın satış işlemenin tamamlanmasının ardından elde edilen bedelin tutarını gösteren bir belge olarak tanımlanmaktadır. İrsaliye yani söz konusu belgeler; mal ya da ürünün satışının tamamlanmasından sonra verilen belgelerdir.

Alış faturası ne demek?

Alış faturası, firmanızın herhangi bir tedarikçinizden malzeme ya da hizmet alması durumunda kesilen fatura tipidir.

Banka modülü hangi amaçla kullanılır?

BANKA MODÜLÜ: Bankadaki nakit paraları, tahsile ve teminata verdiğimiz çek ve senetleri izlediğimiz program modülüdür.

Fatura modülü hangi amaçla kullanılır?

ETA:FATURA, işletmelerin faturalama işlemlerini bilgisayarda takip edebilmesine imkan tanıyan bir program modülüdür. Programda faturalar düzenlenir ve bu fatura hareketlerinden doğan sonuç raporları türetilir.

Banka açılış fişi nedir?

Açılış Fişi: Dönem başlangıcı itibari ile Apsiyon üzerinde girilmiş olan devreden bakiyelerinizin toplandığı fiş açılış fişidir. Açılış fişi içeriğinde devreden tüm bakiyeler rahatlıkla izlenebilir. İsterseniz manuel olarak müdahale ederek Açılış Fişi üzerinde düzenleme yapabilirsiniz.

Çek Senet modülünde hangi işlemler yapılır?

Firmanızın, başka carilere verdiği çeklerin veya senetlerin çıkış işlemlerini, bankaya tahsile gönderme, banka teminata gönderme ve iade ettiği çek veya senetlerin işlemlerini bu modülden yapmanız gerekmektedir.

Mahsup etmek nedir Muhasebe?

Üyelerin, bir piyasadan doğan alacaklarını talimatları doğrultusunda, diğer bir piyasa işleminden doğan borçlarını ödemede kullanabilmeleridir. Hesaba geçirmek , kaydetmek anlamına gelen mahsup terimi , ticari işlemlerde borçlanılmış bir tutar karşılığı para veya mal olarak yapılan ödemedir.

Mahsuben ödeme ne demek?

mahsuben ödeme ne demek? Mal bedelinin kısmen veya tamamen başka bir mal ve/veya hizmet karşılığında elde edilen dövizlerle yapılan ödeme biçimi.

Mansuben ne demek?

MANSUPMANSUB 1. Dikilmiş, konmuş, nasbedilmiş. 2.

Mahsuben ne anlama gelir?

TDK sözlüklerinde mahsup etmek kelimesi hesaba geçirmek, borcunu alacağından düşmek anlamlarına gelmektedir.

Peşin ödeme ne demek?

Peşin Ödeme Nedir? Sevkiyat gerçekleşmeden önce ithalatçının ihracatçıya direkt ödeme yapmasıdır.

Peşin para ne demek?

Devletçe bastırılan, üzerinde değeri yazılı kâğıt veya metalden ödeme aracı, nakit.

Poliçe karşılığı ödeme nedir?

İthalatçı ile ihracatçı arasında yapılacak bir anlaşma ile ithal edilecek malların bedellerinin ödenmesinin malların sevkiyatından belli bir süre sonraya bırakılmasıdır. Bu ödeme şeklinde, mal bedelinin belirli bir vadede ödenmesini taahhüt eden ve bu ödemeyi garanti eden bir poliçe/bono bulunmaktadır.

Dış ticarette peşin ödeme nedir?

Uluslararası ticarette peşin ödeme denildiğinde, akla, alıcıların sevkiyat öncesinde mal bedeline ait ödemeyi yapmış oldukları durumlar gelmelidir. Peşin ödeme ihracatçı için en avantajlı ödeme yöntemidir. Peşin ödemede mallar alıcıya sevk edilmeden önce ödeme ihracatçı tarafından alınmaktadır.

Peşin ithalat ne demek?

Peşin ödeme, mal bedelinin ithalat konusu malların sevkinden önce ödendiği, ihracatçının da bedelini tahsil ettiği malı sonradan ithalatçıya gönderdiği bir ödeme şeklidir. ... Tüm Aktif Bank şubelerinden peşin ithalat bedeli olduğunu belirttiğiniz talimatınızla birlikte peşin ithalat ödemesi yapabilirsiniz.

TT Advance Payment nedir?

Cash in advance, dış ticarette kullanılan bir ödeme yöntemi olan peşin ödemenin İngilizce karşılığıdır. ... Peşin ödeme şeklinde mal bedeli ihracatçı firmaya T/T olarak isimlendirilen uluslararası elektronik banka transferi yoluyla gelmektedir.

Dış ticaret ödeme araçları nelerdir?

Ödeme Şekilleri

  • Peşin Ödeme (Cash Payment / Advance Payment / Prepayment / Cash Before Delivery) ...
  • Mal Mukabili Ödeme (Cash Against Goods) ...
  • Vesaik Mukabili Ödeme (Cash Against Documents / Documentary Collections) ...
  • Kabul Kredili Ödeme (Acceptance Credit) ...
  • Akreditifli Ödeme (Letter of Credit)

Mal mukabili ödeme nedir kısaca?

Mal mukabili ödeme, genellikle ihracatçı tarafından ürünlerin yüklenmesi ve belirli bir süre sonra da mal bedelinin ithalatçı tarafından ödenmesi şeklinde çalışan, dış ticarette kullanılan bir ödeme yöntemidir.

Belge karşılığı ödeme nedir?

İthalatçı firmanın bankası tarafından bedelin ihracatçı firma bankasına ödenmesi karşılığında belgelerin teslimini öngören ödeme şekli.

Net 30 ödeme nedir?

2) faturalarda Erken ödeme için indirim Örneğin. “1% 10 - net 30.” Yukarıdaki tabloda yer alan ödeme terimlerin biridir ve 30 gün vadeli bir faturayı ilk 10 gün içinde %1 indirimle ödenebileceğini ifade eder.

DLC ödeme nedir?

(Letter Of Credit - L/C – Documentary Letter Of Credit - DLC) Tanım: İhraç edilen malın bedelinin ödenmesi konusunda belirli koşulların yerine getirilmesinden sonra ödemenin yapılacağına ilişkin bir çeşit teminattır. Şartlı bir ödeme taahhüdü olarak tanımlanabilir.