Ceviz ilacı ne zaman atılır?

İçindekiler:

  1. Ceviz ilacı ne zaman atılır?
  2. Bordo bulamacı hangi ayda vurulur?
  3. Bordo bulamacı kaç defa atılır?
  4. Cevizde gübreleme ne zaman yapılır?
  5. Cevizlere mantar ilacı ne zaman atılır?
  6. Cevizlere ne ilacı atılır?

Ceviz ilacı ne zaman atılır?

Bakteriyel yanıklık için ilk ilaçlama dönemi, ilk tomurcukların 0-40 şekildeki gibi olduğu zamandır. 7-10 gün sonra ikinci ilaçlama yapılır. Mevsime ve hava koşullarına göre ilave ilaçlama yapılabilir.

Bordo bulamacı hangi ayda vurulur?

Özellikle sonbahar (yaprakların 3/4'ü yada tamamı döküldüğünde %2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

Bordo bulamacı kaç defa atılır?

Bordo bulamacı, meyve ağaçlarına sonbaharda yaprakların dörtte üçü veya tamamı döküldüğünde %2'lik doz ile uygulanıyor. İlkbaharda uygulanacağında ise gözler uyanmadan 1 hafta kadar önce %1-1.5'luk doz yeterli görülüyor. Uyanmaya başlayan bağlarda, sürgün boyları bir karışa ulaştığında bordo bulamacı atılabiliyor.

Cevizde gübreleme ne zaman yapılır?

Gerek fidan çağı ve gerekse tam verim çağındaki cevizlerde genel olarak iki ayrı dönemde gübreleme yapılır. İlk gübreleme, ilkbahar başlangıcında sürgünlerde göz kabarmasından 2-‐3 hafta önce yapılır. Bu gübrelemeye taban ve toprak altı gübrelemesi denir.

Cevizlere mantar ilacı ne zaman atılır?

Bu nede ile bahçe bakımları önemlidir. İlkbahar'da ilaçlama Mart ayında bordo bulamacı, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında m-45 mantar ilacı içine iç kurdu ilacı katılmalıdır.

Cevizlere ne ilacı atılır?

Hastalık yeni başlamış ise,hasta kökleri kesilip hasta kısımlar kazındıktan sonra bu yerlere %5'lik Bordo bulamacı veya %2'lik Göztaşı ilaçlarından biri fırça ile sürülür, ilaç kuruduktan sonra üzeri aşı macunu veya 750 gram Ardıç katranı+250 gram Göztaşı karışımı ile kapatılmalıdır.