1 dönüme kaç kilo fiğ ekilir?

İçindekiler:

  1. 1 dönüme kaç kilo fiğ ekilir?
  2. Fiğ hangi ayda ekilir?
  3. Macar fiği ne işe yarar?
  4. Fiğ bitkisi ne işe yarar?
  5. Fiğ balyası kaç para?
  6. Koyuna fiğ verilir mi?
  7. Koyun Yemi nelerdir?

1 dönüme kaç kilo fiğ ekilir?

Genellikle ot elde etmek için sulu şartlarda 15-20 cm, kıraç şartlarda 30-40 cm sıra arasıyla ekim yapılabilir. Tohum için yetiştirilecekse sulu şartlarda 30-35 cm, kıraçta 50-60 cm arayla ekilebilir. Mibzerle ekimde dekara 8-10 kg, serpme ekimde ise 12-15 kg/da tohum atılmalıdır. Ekim derinliği 3-4 cm kadardır.

Fiğ hangi ayda ekilir?

Fiğ, iklim koşullarına bağlı olmakla birlikte, Ekim başından Kasım sonuna kadar ekilebilir. Ekim serpme veya kombine hububat mibzeriyle yapılabilir. Ekimden sonra merdane çekmek gerekir. Böylece hem tohumun çimlenmesi çabuklaşmış, hem de kış zararı nispeten önlenmiş olur.

Macar fiği ne işe yarar?

Değerli çiftçilerimiz ; İlimizde Macar fiği kaba yem ihtiyacını karşılamak için besin ve protein değeri yüksek, çiftçiler tarafından kolaylıkla üretilebilen bir hayvan yemidir.Tarlayı nadasa bırakmak yerine Macar fiği ekerek de dinlendirmek mümkündür.

Fiğ bitkisi ne işe yarar?

Ülkemizde yetiştirilen fiğ bitkisi yeşil veya kuru ot elde etmek, tane yem elde etmek, yeşil gübre bitkisi olarak, mera bitkisi olarak ve silajlık bitki olarak kullanılır.

Fiğ balyası kaç para?

Macar fiğ balyası 14-18 TL arasında değişiyor.

Koyuna fiğ verilir mi?

Gök, "Fiğ otu, hayvanlara az ve alıştırarak verilmeli. Özellikle küçükbaş hayvanlara bir anda fazla miktarda verilmesi, hazmedilmemesine ve zehir üretmesine neden olur. Bu tür zehirlenmelerin kesinlikle hayvanın etine zararı olmaz. Bu konuda tedirginliğe gerek yok./span>

Koyun Yemi nelerdir?

Koyunlar, selülozu fazla olan yemleri kolayca yerler. Bu yemlere kaba yem diyoruz. Kuru otlar ve saman kaba yemdir. Silo yemleri ve yeşil yemler de kaba yemdir.