Total menisektomi nedir?

İçindekiler:

  1. Total menisektomi nedir?
  2. Menisküs dejenerasyonu ne demek?
  3. Medial menisküs ne demek?
  4. Menisküs dejenerasyonu nasıl iyileşir?
  5. Menisküs kaç evre?
  6. Medial menisküs yırtığı nedir?

Total menisektomi nedir?

Subtotal (tama yakın) Menisektomi: Kırmızı bölge yırtıklarınıda içine alan ve menisküsün büyük bir kısmının çıkarıldığı ameliyatlardır. Dejeneratif yırtıklar ve geç kalınmış eski vakalarda uygulamaktadır. Total Menisektomi: Menisküsün tamamının çıkarıldığı ameliyatdır.

Menisküs dejenerasyonu ne demek?

Dejeneratif menisküs yırtığı yaygın kıkırdak hasarı yani kireçlenme oluşmuş olan dizlerdeki menisküs yırtıklarına verilen isimdir. Kronik yırtıklardır. Akut bir yaralanma ile oluşmazlar.

Medial menisküs ne demek?

Menisküsler, diz ekleminde tibia platosu üzerinde yerleşmiş semi-sirküler fibro-kartilaj yapılardır. Medial menisküsün arka boynuzu daha geniştir ve öne doğru incelir. Lateral menisküs ise lateral kompartmanda daha geniş bir alanı kaplar ve medial menisküse göre daha hareketlidir.

Menisküs dejenerasyonu nasıl iyileşir?

Nasıl Tedavi Edilir?
  1. Hastanın yaşam düzeninde farklılıklar yaratmak (Kilo vermek, diz üstünde oturmamak, çömelmemek gibi)
  2. Fizik tedavi.
  3. Diz egzersizleri.
  4. Diz içine uygun enjeksiyonlar (Kortizon türevi ilaç, Hyaluronik asit türevi ilaç, PRP, Kök Hücre gibi)

Menisküs kaç evre?

Evre 1: sadece menisküs için değişiklik olup yırtık yoktur. Evre 2: horizantal değişikler vardır ve yırtık öncesi bir evredir. Evre 3 : menisküsün alt yüzeyine uzanan yırtıklar meydana gelmiştir.

Medial menisküs yırtığı nedir?

Menisküs yırtığı, dizde en sık meydana gelen, ağrılı ve zayıflatıcı bir kıkırdak yaralanması türüne verilen isimdir. İnsanların dizlerinde, kaval kemiği ve uyluk kemiğin arasında bir yastık görevi gören C şeklinde iki kıkırdak parçası vardır. Bunlara menisküs adı verilir.