Trip tronic ne demek?

İçindekiler:

  1. Trip tronic ne demek?
  2. VW Tiptronic nedir?
  3. Tiptronik vites hangi araçlarda kullanılır?
  4. Yarı otomatik vites yokuşta kayar mı?
  5. Audi Tiptronic nedir?
  6. S tronic ne demek?
  7. Tiptronik vites geri Kaçirir mı?

Trip tronic ne demek?

Triptonik şanzıman, hem vitesli araç kullanma keyfini yaşatan hem de otomatik vitesin keyfini yaşatan bir sistem. Debriyaj olmadan rahat kullanım sunar. Tiptonik vites ya triptonik vites araçlarda tıpkı otomatik vitesli araçlarda olduğu gibi debriyaj yoktur.

VW Tiptronic nedir?

vitesleri manuel olarak da değiştirmenize izin veren otomatik şanzımanın vw'lerdeki ismi. bmw'lerde ise steptronic ismi kullanılır. halk arasında bolca triptronic olarak söylem bulmuş şanzıman modelidir (oysa söylemesi daha zor). select shift ford'daki karşılığıdır. ...

Tiptronik vites hangi araçlarda kullanılır?

Tiptronik Vites; Sistem 1989 model yarış arabalarında ilk kez uygulanmıştır. Günümüzde de ilgi odağı olan şanzımana ilk sahip olan araç 964 Porsche'dir. Bir araç hem manuel hem otomatik kullanılabilir mi? Sorusuna tam olarak bu sistem yanıt vermektedir.

Yarı otomatik vites yokuşta kayar mı?

· Yarı otomatik vitesli araçlar yokuş ve rampalarda hafif geri kaydırma yapabilir. Bu tür durumlarda ayağın frende olması gerekir. Ancak bazı firmalar bunun önüne geçebilmek için yokuş kalkış desteği sistemi sunar.2000'li yıllarda birçok şikayete sebep olan bu durum son yıllarda büyük oranda çözülmüştür.

Audi Tiptronic nedir?

Hangi Audi modeli olduğuna bağlı olarak, vites sayısı sekizi bulan tiptronic sayesinde tüm vites değişimleri, güç akışında sadece çok küçük bir kesintiyle gerçekleştirilir. tiptronic®, her an kendiliğinden vites değişimlerine izin veren, dişli donanımlı bir otomatik şanzımandır.

S tronic ne demek?

S tronic, geleneksel manuel vites kutusunun verimliliği ve sportifliğini, modern otomatiğin pratikliğiyle birleştirir. Çift kavramalı vites kutusu, güç akışında neredeyse fark edilir herhangi bir kesinti olmadan hızlı vites değiştirilmesini sağlar. Araç sarsıntısız ve dinamik şekilde hızlanır.

Tiptronik vites geri Kaçirir mı?

Bu tip araçların vites geçişleri oldukça hassastır. Sarsılmadan ve seri bir şekilde vites değişebilen araçların diğer bir avantajı ise yokuşlarda geri kaçma sorununun olmamasıdır. Tam otomatik araçların yarı otomatik araçlardan farklarından biri de yakıt tüketimidir.