İstiklal Caddesi neler var?

İçindekiler:

  1. İstiklal Caddesi neler var?
  2. Samsun İstiklal Caddesi hangi semtte?
  3. Istiklal caddesine metro ile nasıl gidilir?
  4. İstiklal Caddesi nasıl bir yerdir?
  5. Samsun Çiftlik Caddesi hangi mahalle?
  6. Payitaht Pera neresi?
  7. Pera hangi semtte?

İstiklal Caddesi neler var?

İstiklal Caddesi'nde Gezilecek Yerler
  1. Taksim Meydanı Taksim Meydanı'nın adı, Osmanlı dönemindeki su dağıtım merkezi olmasından geliyor. ...
  2. Galatasaray Lisesi. ...
  3. 3. Çiçek Pasajı ...
  4. Sent Antuan Kilisesi. ...
  5. Asmalı Mescit. ...
  6. Tünel Meydanı

Samsun İstiklal Caddesi hangi semtte?

İstiklal Caddesi 41.289120 enlem ve 36.330784 boylamda yer almaktadır. Semt/Mahalle olarak Ulugazi Mh. ve İlkadım ilçesine bağlıdır. İstiklal Caddesi haritası Samsun ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. İstiklal Caddesi posta kodu 55030.

Istiklal caddesine metro ile nasıl gidilir?

Kadıköy Söğütlüçeşme'den Metrobüse binerek Zincirlikuyu'da ininiz. Buradan Hacıosman-Yenikapı metrosuna aktarma yaparak metronun Taksim durağında indiğinizde İstiklal Caddesi'ne ulaşabilirsiniz.

İstiklal Caddesi nasıl bir yerdir?

Taksim, İstanbul ilinin Beyoğlu ilçesinde yer alan ve İstanbul'un turistik alanları içerisinde bulunan, Cumhuriyet döneminde meydan haline getirilen bir alandır.İstiklal caddesi ise, yine Beyoğlu'nda bulunan ve bir tünel ile Taksim'e bağlanan Türkiye'nin en ünlü caddelerinden bir tanesidir.

Samsun Çiftlik Caddesi hangi mahalle?

İstiklal Caddesi (Çiftlik Caddesi.) 41.287853 enlem ve 36.331779 boylamda yer almaktadır. Semt/Mahalle olarak Ulugazi Mh. ve İlkadım ilçesine bağlıdır. İstiklal Caddesi (Çiftlik Caddesi.) haritası Samsun ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir.

Payitaht Pera neresi?

Beyoğlu ilçesinde, Tünel-Taksim arasında uzanan İstiklál Caddesi ve ona açılan sokakların belirlediği alanı kapsayan semte Pera da denirdi. Tarihi yarımadanın ve Haliç'in karşısında gelişen bölge, öteden beri Yunanca'da karşı yaka, öte anlamına gelen Pera adıyla anılmıştır.

Pera hangi semtte?

İsmini Pera da denen, Tünel–Taksim arasında uzanan İstiklal Caddesi ve ona açılan sokakların belirlediği alanı kapsayan Beyoğlu semtinden alır.