Yürüyüş süresi ne kadar olmalı?

İçindekiler:

  1. Yürüyüş süresi ne kadar olmalı?
  2. Tempolu yürüyüş ne demek?
  3. Tempolu yürüyüş yağ yakar mı?
  4. Doğru bir yürüyüş nasıl olmalı?

Yürüyüş süresi ne kadar olmalı?

Yürüme süreniz en az 30 dakika olsun Günlük yürüme süresi 30-60 dakika arasında olmalı. Haftada en az 3 gün, ideali 5 gün yürümeniz. Uzun süreli ve dinlenme periyodu yetersiz yürüyüşlerde vücudunuzun zarar görme ve yaralanma riskinin olduğunu unutmayın.

Tempolu yürüyüş ne demek?

Tempolu yürüyüşte ayaklar hakkını vererek yeri hissetmelidir. Atılan her adımda hareket topuktan başlar, ayağın tamamı yerle temas ettirilerek hareket parmak uçlarında bitirilir. Bu esnada dizler hafif kırık durumdadır. Kollar bacaklarla çapraz olarak arkaya öne ve birbirine paralel olarak hareket ettirilir.

Tempolu yürüyüş yağ yakar mı?

Yağ yakmak için yürüyüş sırasında interval kardiyo yapmanız yani hızınızı artırıp azaltmanız gerekir. Bu şekilde yürüyüş yapınca metabolizmanızı şaşırtır ve kilo vermeyi durduran vücudunuzu atağa geçirirsiniz. Nabız hızınızın azalıp artması metabolizmanızı hızlandırır, bu da yağ yakmanızı artırır…

Doğru bir yürüyüş nasıl olmalı?

Topuklarından ayak parmaklarına doğru yürü. Topuğun önünde yere değsin. Sonra, ayağını yuvarlayarak ağırlığını ayağının ön tarafına geçir. Diğer ayağında ise topuğunu kaldır, baş parmağınla ayağını yerden it ve ilk işlemi tekrarla. Yürümek koşmaktan farklıdır.