Tür ve çeşit nedir?

İçindekiler:

  1. Tür ve çeşit nedir?
  2. Bulmacada Sergerde ne demek?
  3. Cesit ne demek?
  4. Kin garez ne demek?
  5. Donanma birlikleri nedir?
  6. Çeşit çeşit eş anlamlısı nedir?
  7. Biyolojide çekinik ne demek?
  8. Askerde donanma ne demek?

Tür ve çeşit nedir?

c. Tür: Ortak bir atadan geldikleri için birbirine benzeyen, kendi aralarında eşleşince nesillerini sürdürebilecek özellikte yavrular verebilen bireylerin oluşturduğu grup.

Bulmacada Sergerde ne demek?

Sergerde sorularına verilecek olan cevaplardan bir tanesi elebaş kelimesi iken, diğer cevap ise kötü kelimesidir.

Cesit ne demek?

1. Aynı türden şeylerin aralarında küçük farklar bulunan parçaları, tür, nevi: “Her türlü basma çeşidi bulunur.” Türden daha küçük topluluk. ...

Kin garez ne demek?

GARAZGAREZ 2. Birine karşı beslenen kötü niyet, gizli düşmanlık, hınç, kin: Bu zengin elçiye karşı nefsinde derin bir garaz duydu.

Donanma birlikleri nedir?

Genel olarak bu manada donanma, bir devletin dış güçlere karşı denizde kendisini savunabilmesi ve kendi bölgesindeki denizlerine hakim olabilmesi için denizde yüzer birlikler, karada ikmal ve cephaneliklerden oluşan kuvvet birliğidir.

Çeşit çeşit eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı kelimeler yazılışları ve okunuşları ayrı olan fakat anlam bakımından aynı olan kelimelerdir. Kelimelerin anlamlılarını Türk Dil Kurumu sözlüklerinden öğrenmek mümkündür. Çeşit kelimesinin eş anlamlı kelimeleri ise cins, kalem, tür, nev, soy, türlü, bölüm kelimeleridir.

Biyolojide çekinik ne demek?

Çekinik gen ise baskın gen ile bulunduğunda etkisini gösteremeyen gendir. Bu durumda etkisini gösterebilmesi için gen çiftindeki iki özelliğin de çekinin küçük harf olması gerekmektedir. Çekinik genin diğer bir adı ise resesif gendir.

Askerde donanma ne demek?

Bir devletin deniz kuvvetleri, savaş gemileri.