Internet sitesinden alıntı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Internet sitesinden alıntı nasıl yapılır?
  2. Kaynak göstermek nedir?
  3. Kaynakça bölümünde hangi bilgiler yer alır?
  4. Kaynakça nedir 3 sınıf?
  5. Kaynakça neden yazılır?
  6. Bir araştırmada neden yararlandığımız kaynakları mutlaka belirtmeliyiz açıklayınız?
  7. Neden Kaynakça göstermeliyiz kısaca?
  8. Kaynakça nın faydaları nelerdir?
  9. URL kaynakça nasıl yazılır?
  10. Makale kaynakçada nasıl yazılır?

Internet sitesinden alıntı nasıl yapılır?

Kaynak olarak internet adresinden bire bir olarak alınacak kısım yazı içerisinde (“.”) işaretleri arasına yazılmalı ve yazı içerisinde sırası ile numaralandırılmalı ve kaynakça kısmında sıra numarası ile belirtilmelidir.

Kaynak göstermek nedir?

Kaynak gösterme sayfası Vikipedi'de maddelere nasıl alıntı, referans ve kaynak eklenmesi gerektiğini anlatan bir rehber ve yönergedir.

Kaynakça bölümünde hangi bilgiler yer alır?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül "," işareti konulur.

Kaynakça nedir 3 sınıf?

Kaynakça, bibliyografya ya da bibliyografik künye, eser hazırlanırken başka eserlerden yararlanılınca, eserin sonunda belirtilmesidir. Kitapların hazırlanmasında başka kaynaklardan yararlanılıyorsa, bu kaynaklar kitabın son sayfasında, kaynakça başlığı altında yazılır.

Kaynakça neden yazılır?

Cevap : Kaynakça (Bibliyografya-Bibliyografik Künye): ... Kitapların hazırlanmasında başka kaynaklardan yararlanılıyorsa, bu kaynaklar kitabın son sayfasında, kaynakça başlığı altında yazılır. Kaynakça Neden Önemlidir? Yazımızın alıntı olduğunu bildirmek ve alıntı yaptığımız kişiye saygımızdan dolayı kaynak yazılır.

Bir araştırmada neden yararlandığımız kaynakları mutlaka belirtmeliyiz açıklayınız?

Araştırma yaparken kullandığımız kaynakları belirtmemizin birkaç sebebi vardır. Bunlar: -Bilgi hırsızlığı yapmamak, bilgi sahibini araştırmamızda belirtmek. ... Eğer kaynakça belirtmezsek kişiler bu bilgileri nereden topladığımızı bilemez ve araştırmamızın güvenilirliği/doğruluğundan şüphe duyulur.

Neden Kaynakça göstermeliyiz kısaca?

Cevap. Merhaba! Sorularımızda, sunumlarımızda veya yazılarımızda kaynakça göstermemizin nedeni ; Yazılarımızın kaynağının nereden olduğunu, güvenilir veya çalıntı, yalan veya gerçek mi olduğunu anlamak için kaynakça eklemeliyiz.

Kaynakça nın faydaları nelerdir?

Bir çalışmada ne kadar çok kaynak gösterilir ise düşünce o kadar kanıtlanmış ve güvenirlirliği artırılmış demektir. Tüm bu sebepler doğrultusunda kaynak göstermek kaynağı bir övme, yazdıklarını kanıtlama, hak teslim etme ve saygı açısından çok faydalı ve önemlidir.

URL kaynakça nasıl yazılır?

Yazarı belli olmayan internet kaynaklarına atıf yapılması durumunda; URL sıra numarası, ilgili sitenin internet adresi, sitenin yahut alınan kaynağın adı ve bilginin alındığı tarih (gün, ay, yıl) açıkça yazılmalıdır. Örneğin, URL‐1, www.ogm.gov.tr/agaclar.htm Ağaç Türlerimiz. 11 Mart 2003. URL‐2, www.ogm.gov.tr/ T.C.

Makale kaynakçada nasıl yazılır?

Makalede Kaynakça Nasıl Yazılır?

  1. Yazarın Adı (soyadı, adı şeklinde)
  2. Eserin Yayın Tarihi (ayraç içinde yazılır)
  3. Makale Adı (başka bir makaleden yararlanılması durumunda)
  4. Dergi Adı (koyu ya da italik font kullanılır)
  5. Eserlerin Cilt Numarası, Sayısı, Sayfa Numaraları