10 hukuk dairesi hangi davalara bakar?

İçindekiler:

  1. 10 hukuk dairesi hangi davalara bakar?
  2. 16 hukuk dairesi nerede?
  3. 11 hukuk dairesi hangi davalara bakar?
  4. 17 hukuk dairesi hangi davalara bakar?
  5. Hukuk Dairesi neye bakar?
  6. Yargıtay 16 Hukuk Dairesi nereye bağlandı?
  7. Yargıtay dosya inceleme süresi ne kadar?

10 hukuk dairesi hangi davalara bakar?

Hukuk Dairesihukuku dosyalarına, 10. Hukuk Dairesi sosyal güvenlik hukuku dosyalarına, 11. Hukuk Dairesi ticaret hukuku, sigorta hukuku ve bankalar hukuku dosyalarına, 12. Hukuk Dairesi icra ve iflas hukuku dosyalarına bakacak.

16 hukuk dairesi nerede?

YARGITAY 16. HUKUK DAİRESİ | Adliyeler | Çankaya Ankara , 0312 416 17 63 Bulurum.com.

11 hukuk dairesi hangi davalara bakar?

11) Yabancı mahkeme kararlarının tanınması ve tenfizi istemli davalar sonucu verilen kararlar ile hakemlerce ve hakemlere ilişkin her türlü işlerle ilgili hüküm ve kararların incelenmesi, esas davaya ait hükmü incelemekle görevli daire tarafından yapılır.

17 hukuk dairesi hangi davalara bakar?

✓ Yargıtay 17. Hukuk Dairesi'nin ihtisas alanı Borçlar Hukuku ve Ticaret Hukuku olup, temel görevleri trafik kazalarından kaynaklanan tazminat, Sigorta Hukuku ve merci tayinine ilişkin davaların sonucunda verilen hüküm ve kararlardır.

Hukuk Dairesi neye bakar?

16) 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununun 47. maddesi uyarınca, hâkimlerin fiil ve kararlarından dolayı Devlet aleyhine açılan tazminat davalarının ilk derece yargılaması asıl davanın temyiz incelemesini yapmakla görevli ilgili Hukuk Dairesi tarafından yapılır.

Yargıtay 16 Hukuk Dairesi nereye bağlandı?

Karar uyarınca, Yargıtay 16. Ceza Dairesinin numarası bugünden itibaren Yargıtay 3. Ceza Dairesi olarak değiştirildi. Daire, darbe girişimi ve örgüt üyelikleri dosyalarının temyiz incelemelerini sürdürecek.

Yargıtay dosya inceleme süresi ne kadar?

YARGITAY DOSYA İNCELEME NE KADAR SÜRER? Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir.