SMMM sınava Giriş Belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. SMMM sınava Giriş Belgesi nasıl alınır?
  2. SMMM Sınavları Online mı?
  3. SMMM staj başlatma sınavı kaç saat sürüyor?
  4. Mali Müşavirlik Staj Sınavı yılda kaç kez yapılır?
  5. SMMM Sınavı kim tarafından yapılır?
  6. Türmob Tesmer staja giriş sınavı kaç saat?
  7. Mali Müşavirlik Sınavı 2021 kaç saat?
  8. Staja Giriş Sınavı hangi illerde?
  9. SGS sınavı Ankara'da nerede yapılıyor?

SMMM sınava Giriş Belgesi nasıl alınır?

SMMM Yeterlilik Sınavında 1 konudan başarılı olma notu 50 (elli) ve üzeridir. Ancak adayın tüm konulardan başarılı olabilmesi için notlarının ortalaması 60 (Altmış) ve üzeri olmalıdır. Sınav Giriş belgeleri sınav haftası, TESMER'in http://belge.tesmer.org.tr internet adresinden renkli çıktı olarak alınabilecektir.

SMMM Sınavları Online mı?

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav başvuruları TESMER Otomasyon Sistemi (TEOS) üzerinden online olarak yapılacak. İlk kez sınava katılacak adaylar, TEOS üzerinden ön başvurusunu yaptıktan sonra bu belgenin yazıcı çıktısını, sınav başvuru dosyası ile birlikte bağlı olduğu SMMM Odası Başkanlığına teslim edecek.

SMMM staj başlatma sınavı kaç saat sürüyor?

Kitapçık türünüzü ve Sınav Salon No bilgilerinizi Optik Cevap Kağıdınıza işaretlemeyi unutmayınız. 3. Bu soru kitapçığında yer alan 120 adet soru için toplam cevaplama süresi 150 dakikadır.

Mali Müşavirlik Staj Sınavı yılda kaç kez yapılır?

Söz konusu sınavlar yılda 3 kez yapılmaktadır. Sınavlar her yıl Mart, Haziran ve Kasım Aylarında, Başvurular ise Aralık, Nisan ve Ağustos aylarında yapılır. Kesin Sınav Tarihleri TESMER tarafından açıklanır. - SMMM belgesini alabilmenin ilk aşaması Staja Başlama sınavı ile başlar.

SMMM Sınavı kim tarafından yapılır?

Madde 7-Serbest muhasebeci malî müşavirlik sınavı Birlik tarafından yazılı olarak yapılır. Sınav Komisyonu 7 üyeden oluşur. Üyelerin 2'si (5786 sayılı Kanunun 1'inci maddesi ile değişen şekli, Yürürlük: 26.07.2008)Maliye Bakanlığını (*) temsil eder.

Türmob Tesmer staja giriş sınavı kaç saat?

Adınızı, Soyadınızı, TC Kimlik No, Sınav Salon No ve Sıra No bilgilerinizi yukarıdaki ilgili alanlara yazınız. Kitapçık türünüzü ve Sınav Salon No bilgilerinizi Optik Cevap Kağıdınıza işaretlemeyi unutmayınız. 3. Bu soru kitapçığında yer alan 120 adet soru için toplam cevaplama süresi 150 dakikadır.

Mali Müşavirlik Sınavı 2021 kaç saat?

2021/1 DÖNEMİ / 22-31 MAYIS 2021 YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAV PROGRAMI
Sınav TarihiSınav KonusuSınav Süresi
22 Mayıs 2021 CumartesiRevizyon3 Saat 30 Dakika
23 Mayıs 2021 PazarHarcama ve Servet Üzerinden Alınan Vergiler2 Saat
24 Mayıs 2021 Pazartesiİleri Düzeyde Finansal Muhasebe2 Saat
7 satır daha

Staja Giriş Sınavı hangi illerde?

Sınavlar İzmir, Ankara, İstanbul Anadolu Yakası ve İstanbul Avrupa yakası olmak üzere dört bölgede yapılır. Bu sınavdan 60 puan ve üzerinde not alanlar staja başlama hakkına sahip olur.

SGS sınavı Ankara'da nerede yapılıyor?

Sınav Ankara Üniversitesi tarafından yapılmaktadır. TESMER tarafından önerilen, adayların kendi ders kitaplarından çalışmalarıdır.