Ağırlık çalışan biri ne kadar protein alınmalı?

İçindekiler:

  1. Ağırlık çalışan biri ne kadar protein alınmalı?
  2. Kilo vermek için ne kadar protein alınmalı?
  3. Sporcular neden protein ağırlıklı beslenir?
  4. Spordan sonra protein almak şart mı?

Ağırlık çalışan biri ne kadar protein alınmalı?

Academy of Nutrition and Dietetics, Dietitians of Canada, American College of Sports Medicine'nın ortak raporuna göre, sporcular için günlük protein alımı antrenmana bağlı olarak değişmekle beraber 1.2-2.0g/kg'dır.

Kilo vermek için ne kadar protein alınmalı?

Ortalama bir diyet yapan kimse, vücut ağırlığına göre kilogram başına 0.8 ile 1.0 gram protein alabilir. Uzmanlar, ağır egzersiz yapanların ve sporcuların, vücut ağırlıklarına göre kilogram başına 1.2 ile 1.7 gram protein tüketmelerini önermektedir.

Sporcular neden protein ağırlıklı beslenir?

Proteinler doku onarımında görevlidir. Egzersiz sonrası kasların kolay ve hızlı toparlanması için yeterli protein alımı gereklidir. Protein kanın daha hızlı pompalanmasını da sağlar. Bu da ihtiyaç duyulan fiziksel eforun daha fazla olduğu spor etkinliklerinde oksijen kullanımını destekler.

Spordan sonra protein almak şart mı?

Spor sonrası tüketilen yeterli protein miktarı, vücuda amino asit alınmasını sağlar. Alınan amino asit; spor esnasında oluşan kas yıkımını onarır ve yeni kas dokusu yapımı için gerekli olan yapı taşlarını oluşturur. Bu etkiler için; spordan hemen sonra kilogram başına 0,3-0,5 g protein tüketimi önerilmektedir.