Şarj aleti girişi nasıl temizlenir?

İçindekiler:

  1. Şarj aleti girişi nasıl temizlenir?
  2. Şarj soketi neden oksitlenir?
  3. Pil yuvası Oksitlenmesi nasıl temizlenir?
  4. Kablolarda oksitlenme nasıl temizlenir?
  5. Oksitlenmiş oyuncak nasıl temizlenir?

Şarj aleti girişi nasıl temizlenir?

Şarj girişi önünde olmalı ve ekran düz bir yüzeye bakmalı. Kürdanın pamuklu ucunu girişin arka tarafına doğru sür. Ekran aşağı bakacak şekilde kürdanı girişe sok. Yukarı doğru iterken sola ve sağa hareket ettir, pamuğun düşmemesine dikkat et. Kirler çözülene kadar bu hareketi tekrarla.

Şarj soketi neden oksitlenir?

Metallerin havadaki oksijen veya sıvı teması sonrasında kimyasal tepkimeye girmeleri ve bunun sonucunda farklı bir bileşen oluşturarak özelliklerini kaybetmeleridir. Yani telefonun şarj almasını sağlayan metal aksam oksitlendiği zaman cihazın elektrik akımını ileten metal aksamlar çalışamaz hale gelir.

Pil yuvası Oksitlenmesi nasıl temizlenir?

Pil akıntısı meydana geldiği süre içerisinde karbonatlı bezle silmek en iyi yöntem olacaktır. Fakat pil uzun zaman önce aktıysa ve oksitlenme meydana geldiyse, selülozik tiner kullanılmalıdır. Selülozik tiner, oksitlenmiş pili bile temizlemede etkindir. Ayrıca selülozik tiner hiçbir elektronik devreye zarar vermez.

Kablolarda oksitlenme nasıl temizlenir?

Oksitlenmiş kabloların uçları kesilmek istenmiyorsa kablo üzerindeki oksit tabakası bir bıçak yardımıyla, kablo kesitini etkilemeyecek şekilde elle temizlenebilir. Temizleme işlemi sonrasında yüzeylere vazelin sürülür.

Oksitlenmiş oyuncak nasıl temizlenir?

Bir kova içerisine selülozik tiner konulur ve elektronik devre içerisine atılır. Birkaç dakika sonra çıkartılır. Bu yöntem hem oksitlenmenin ortadan kalkmasına hem de pil akınsının temizlenmesine yardımcı olacaktır.