Uyku ilaçlarının isimleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Uyku ilaçlarının isimleri nelerdir?
  2. Zolpidem reçetesiz alınır mi?
  3. Zolpidem Al nedir?
  4. Clonex ne işe yarar?
  5. RİVOTRİL nasıl alınır?

Uyku ilaçlarının isimleri nelerdir?

Amitriptilin (LAROXYL), opipramol (İNSİDON, İNSOMİN), maprotilin (LUDİOMİL), mianserin (TOLVON), mirtazapin (REMERON) uyku verici yan etkileri nedeniyle uykusuzluk tedavisinde kullanılan antidepresanlardır.

Zolpidem reçetesiz alınır mi?

Bu ilacı reçetesiz satmak veya sizinle aynı uykusuzluk problemleri yaşayan birine Zolpidem'i öneriyor olmak yasalara aykırıdır ve kişinin yaşama hakkını elinden almaya kadar gidebilir. Genellikle uzun süreli kullanımından sonra ilacı aniden kesmek değil de doktor kontrolünde bırakmanız önemlidir.

Zolpidem Al nedir?

Ambien olarak da bilinen Zolpidem uykusuzluk tedavisinde kullanılan bir benzodiazepin reseptör agonistidir ve GABA reseptörlerine bağlanır. Vücuda girdikten sonra 3 saat içinde etkisini gösterir. Başlangıçta 1992'de FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından onaylanan hipnotik bir ilaçtır.

Clonex ne işe yarar?

CLONEX, tedaviye dirençli şizofreni hastalarında ya da ilaçlara yanıt vermeyen veya bu ilaçlara tahammülsüzlük gösteren şizofreni hastalarında kullanılan bir ilaçtır.

RİVOTRİL nasıl alınır?

Ağızdan alınır. RİVOTRİL'i yemeklerden önce veya yemeklerden sonra kullanabilirsiniz. RİVOTRİL damla, kesinlikle damlalıktan direkt ağız içine damlatılmamalıdır. Damlalıktan bir kaşığa akıtılan ilaç su, çay veya meyve suyu ile karıştırılarak alınmalıdır.