Estetik sonrası burun düşmesi nedir?

İçindekiler:

  1. Estetik sonrası burun düşmesi nedir?
  2. Burun ucu düşmesi nasıl oluyor?
  3. Estetik olduktan sonra burun düşer mi?
  4. Düşük burun ucu nedir?
  5. Burun ameliyatından kaç ay sonra burun oturur?

Estetik sonrası burun düşmesi nedir?

Ameliyat sonrası dokuların gerginliğinin, sertliğinin yeterli olmamasından kaynaklanan burun ucunun yer değiştirmesi söz konusudur. Burun ucu bu yüzden düşer. Bu, herkeste olan bir durum değildir. Aslında sanıldığından çok daha az görülür.

Burun ucu düşmesi nasıl oluyor?

Burnun en uç en uç bölgesi olan burun ucunun burun sırtı yüzeyinden daha aşağı seviyeye kayması sonucu ortaya çıkan durum burun ucu düşmesi olarak tanımlanmaktadır. Burun ucu düşüklüğü nedeniyle burun ile dudak arasındaki açı daralmakta bu da estetik olarak kötü bir görüntüye neden olmaktadır.

Estetik olduktan sonra burun düşer mi?

Burun estetiği sonrası burun ucu düşer mi sorusunun yanıtı da evet olacaktır. Burun ucu düşüklüğü burnun doğal yapısından kaynaklanabileceği gibi burun ameliyatları sırasında fazla doku çıkarılması da bu sonucun ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.

Düşük burun ucu nedir?

Burnun doğal görünümde olması gereken üst dudak ile burun ucu bölgesi arasında 90 derecelik bir açı bulunmasıdır. Bu açı küçüldüğü takdirde burnunuzun ucunu düşmüş olarak adlandırabilirsiniz.

Burun ameliyatından kaç ay sonra burun oturur?

Eğer burun ince derili bir yapıda ise; 2-3 aylık bir süreç içerisinde yüzde 95 oranında burun, hızlı bir şekilde yerine oturmaktadır. Ancak kalın derili bir burun yapınız var ise, bu süreç 1 yıla kadar uzamaktadır.