Diyafram yırtılması nedir?

İçindekiler:

  1. Diyafram yırtılması nedir?
  2. Diyafram ameliyatı kaç saat surer?
  3. Diyafram yüksekliği nasıl olur?
  4. Diyafram nedir ne işe yarar?
  5. Diyafram hernisi ameliyatı kaç saat sürer?
  6. Frenik sinir ne ise yarar?
  7. Diyafram felci neden olur?

Diyafram yırtılması nedir?

Karın organlarınızdan bir veya daha fazlası diyaframdaki bir defekt (açıklıktan) ile göğsünüze yukarı doğru hareket ettiğinde diyafragma fıtığı ortaya çıkar. Bu tür bir kusur doğumsal ya da sonradan edinilebilir. Her zaman tıbbi bir acil durumdur ve düzeltilmesi için acil cerrahi müdahale gerekir.

Diyafram ameliyatı kaç saat surer?

Toraks boşluğunda yer alan karın içi organlar (mide, ince ve kalın barsaklar, dalak ve karaciğer) nazikçe karın içerisine alınır. Anne karnında oluşmuş olan bu defekt emilmeyen sağlam dikişlerle dikilir ve açıklık giderilir. Ameliyat yaklaşık bir ya da iki saat kadar sürer.

Diyafram yüksekliği nasıl olur?

Diyafram yüksekliği (Evantrasyon) diyafram kasının tümünün veya bir kısmının, kaburgaya bağlı olduğu kısımları ve organ bağlantıları bozulmamak kaydı ile kalıcı olarak yükselmesidir. Bu erişkinlerde nadir görülen bir durumdur. Diyafram yüksekliği primer ya da kazanılmış frenik sinir hasarı sonrası oluşabilir.

Diyafram nedir ne işe yarar?

Diyafram, göğüs ve karın boşluklarını birbirinden ayıran ve kas yapısıyla solunum hareketlerine de yardımcı olan bir yapıdır.

Diyafram hernisi ameliyatı kaç saat sürer?

Bebeğin bu şekilde solunum ve dolaşım durumu nispeten düzeltildikten sonra ameliyat edilerek göğüs içerisine fıtıklaşan organların karın içerisine çekilip göğüs zarındaki deliğin kapatılması gerekir. Ameliyat yaklaĢık olarak 3-4 saat sürebilir.

Frenik sinir ne ise yarar?

Frenik sinir motor, duyusal ve sempatik dallar icerir. Motor dal diyafragmanin hareketini sağlar.

Diyafram felci neden olur?

Diyafram felci genellikle frenik sinir (diyafragmayı uyaran sinir) hasarına bağlı olarak ortaya çıkmakta. Ancak diyafragma yüksekliği sıklıkla herhangi bir sinirsel hasar olmadan saf bir dejeneratif kas hastalığı olarak ortaya çıkar.