Akupunktur kimlere uygulanmaz?

İçindekiler:

  1. Akupunktur kimlere uygulanmaz?
  2. Akupunktur kime ait?
  3. Akupunktur kaç gün arayla yapılır?
  4. Akupunktur tedavisi ne kadar etkili?
  5. Akupunktur tedavisi ilk hangi ülke tarafından uygulanmıştır?
  6. Akupunktur tedavisi hangi hastalıklarda kullanılır?
  7. Akupunktur tedavi eder mi?

Akupunktur kimlere uygulanmaz?

Akupunktur Tedavi Yönteminin Uygulanamayacağı Kişi Grupları Akupunktur tedavi yöntemi erken doğum gibi bazı olumsuz sonuçlara yol açabileceğinden dolayı hamile olan kadınlara uygulanmaz. Günümüzde bazı ciddi rahatsızlıklar sonucunda kimi insanlar kan sulandırıcı ilaçlar kullanır.

Akupunktur kime ait?

Akupunktur denince Çinlilerin akla geldiğini belirten Çevik, "Çinliler bunu geliştirdiler ama akupunkturu ilk bulan Uygur Türkleri'dir. Dolayısıyla akupunkturdaki deyimlerin bir kısmı da Türkçe'dir.

Akupunktur kaç gün arayla yapılır?

Ağrı hastalarında 4 – 6 seanslık bir tedavi gerekmektedir. Genelde tedavi seansları 2 gün ara ile yapılmaktadır. Her tedavi seansında, hasta ortalama 1 saat akupunktur polikliniğinde vakit geçirmektedir.

Akupunktur tedavisi ne kadar etkili?

Akupunktur tedavisinin migren hastalarında ağrıyı azaltma, ağrı şiddetinde azalma, ağrı sıklık süresini uzatma gibi etkileri bulunmaktadır. 2016 yılında yapılan çalışmalarla bu söylenilen etkiler kanıtlanmıştır. Ağrı şiddetinde ağrı skala skoruna göre %40 ila %60 arası azalma belirtilmiştir.

Akupunktur tedavisi ilk hangi ülke tarafından uygulanmıştır?

Akupunkturun uygulanışı hakkındaki en geniş ilk bilgi Çin'de Savaşan Eyaletler Döneminde (M.Ö. 475-221) yazılan Huangdi Nei Jing (Dahiliyenin Klasiği-Huangdi) adlı tıbbi kitapta verilmektedir. Eserde hem dönemde uygulanan teknikler hem de kadim dönemden aktarılan bilgiler yer almaktadır.

Akupunktur tedavisi hangi hastalıklarda kullanılır?

Akupunktur ile pek çok hastalık tedavi edilebilir.
  • Baş ağrısı ve migren.
  • Sırt ağrısı
  • Sindirim sistemi hastalıkları
  • Psikiyatrik rahatsızlıklar.
  • Romatizmal şikayetler.
  • Kronik solunum yolu hastalıkları (bronşit, astım)
  • Alerjiler.
  • Kadın hastalıkları ve doğum.
Daha fazla öğe...

Akupunktur tedavi eder mi?

Akupunktur, vücudun kendi düzenleyici ve koruyucu mekanizmaları olan santral sinir sistemi, endokrin sistem, kardiyo- vasküler sistem, immunolojik sistem'i aktive ederek etki gösterir. Bu yüzden akupunktur fonksiyonel hastalıkların tedavisinde etkilidir.