MBS meb gov tr nedir?

İçindekiler:

  1. MBS meb gov tr nedir?
  2. Ulusal Mesleki Bilgi Sistemi Nasıl Kullanılır?
  3. UMBS nedir?
  4. MBS sistemi nedir?
  5. Mesleki Eğilim Ölçeği Nedir?
  6. Mesleki Eğilim Belirleme Testi kimlere uygulanır?

MBS meb gov tr nedir?

Ulusal Mesleki Bilgi Sistemi; Ülkemize özgün bir yapı içinde, ülkemizin koşullarına uygun ancak dünya standartlarında mesleki veri tabanı geliştirilmektedir. Böylece öğrencilere sunulmakta olan mesleki rehberlik hizmetlerine destekleyici bir yapı olarak yer almaktadır.

Ulusal Mesleki Bilgi Sistemi Nasıl Kullanılır?

Ulusal Mesleki Bilgi Sistemi'ne Giriş Nasıl Yapılır? Sisteme giriş için öncelikle http://mbs.meb.gov.tr/ adresine giriş yapılması gerekmektedir. Siteye girdikten sonra sağ üst kısımdaki giriş kısmındaki bilgiler doldurularak sisteme giriş sağlanmaktadır.

UMBS nedir?

Mesleki Bilgi Sistemi, yaşam boyu sürecek öğrenme ve gelişim yolculuğunda size rehberlik etmeyi amaçlamaktadır. Bu sistemin amacı, kendinizi tanıma, yapmaktan hoşlandığınız şeyleri, yeteneklerinizi fark etme, meslek seçimi, iş değiştirme gibi konularda sizlere destek olmaktır.

MBS sistemi nedir?

MBS, Minimum Bahis Sayısı'nın kısaltmasıdır. Bir kuponda oynamanız gereken maç / oyun sayısını ifade eder. Kuponun geçerli olabilmesi için, kombinasyonda yer alan en büyük MBS değeri kadar maç / oyun yer almalıdır. Başbayi bu kuralda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

Mesleki Eğilim Ölçeği Nedir?

Öğrencilerin ilgi ve isteklerinin farkına varmalarını sağlamak ve hangi meslek alanına yatkın olduklarını belirlemek amacıyla kullanılır.

Mesleki Eğilim Belirleme Testi kimlere uygulanır?

Ortaokul ve ortaöğretim (lise) öğrencilerinde uygulanabilir. Okul Psikolojik Danışmanı ya da Sınıf Rehber Öğretmeni tarafından uygulanır. Test öğrencilere dağıtılarak, yönergesi okunup uygulanması sağlanır.Uygulaması ve değerlendirmesi oldukça basit olduğundan öğrenciler kendileri de uygulayarak değerlendirebilirler.