İŞKUR'dan engelli alımı var mı?

İçindekiler:

  1. İŞKUR'dan engelli alımı var mı?
  2. İŞKUR engelli başvuru nasıl yapılır?
  3. Engelli alımı ne zaman?
  4. Engelli raporu olan sigortalı çalışabilir mi?
  5. Engelliler nasıl işe girer?
  6. Engelli raporu olan devlet memuru olabilir mi?
  7. Engelli çalışabilir mi?
  8. Engelli çalışabilir raporu nasıl alınır?

İŞKUR'dan engelli alımı var mı?

Engellilerin İŞKUR'a kaydı Engel durumuna göre tüm vücut fonksiyon kayıplarının en az @'ından yoksun olduklarını, yetkili sağlık kuruluşlarından alacakları engelli sağlık kurulu raporu ile belgeleyen vatandaşlarımız “engelli” statüsünde kayıt yaptırabilir.

İŞKUR engelli başvuru nasıl yapılır?

İŞKUR'a Engelli Kaydı İnternet üzerinden engelli olarak kayıt yaptırmak isteyen kişilerin sağlık kurulu raporunu Kuruma getirerek veya göndererek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan engelliler normal statüde işlem görecektir.

Engelli alımı ne zaman?

BASINA VE KAMUOYUNA Bilindiği üzere 2 yılda bir yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), Nisan 2020 için planlanmışken COVİD-19 salgını nedeniyle ertelenmiştir. Pandemi nedeniyle ertelenen diğer sınavların çoğu yaz döneminde yapılmış iken, EKPSS için verilen tarih 'dir.

Engelli raporu olan sigortalı çalışabilir mi?

Engellilere sağlanan özel emeklilik koşullarıyla bağlanan aylık yaşlılık (emekli) aylığı olup, herhangi işyerinde sigortalı olarak çalışmaya başlamanız veya şirket ortağı ya da vergi mükellefi olarak ticari faaliyette bulunmanız halinde aylığınız kesilmez.

Engelliler nasıl işe girer?

2021 Yılında engelli memur işe alım şartları kapsamında %40 ve üzerinde engeli bulunanlar devlet memuru olmak için başvuru yapabilir. Engelli memur işe alım şartlarını karşılayanlar E-KPSS'ye girerek ya da kuraya kayıt yaptırarak bunların sonuçlarına göre devlet memurluğu için tercih yapıp atanabilirler.

Engelli raporu olan devlet memuru olabilir mi?

Hiçbir kanun maddesinde veya diğer mevzuatta bu durumda olanların memur olamayacaklarına dair bir hüküm bulunmamaktadır. Yani bunların memur olmalarına hiçbir engel yoktur.

Engelli çalışabilir mi?

Engelliler işçi olarak çalışabilir mi? Engellilerin kamu sektöründe veya özel sektörde iş kanunu çerçevesinde işçi olarak çalışmaları mümkündür.

Engelli çalışabilir raporu nasıl alınır?

Rapor almak için kişinin Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir hastaneye başvurması ve muayene olması gerekmektedir. Muayene uzman doktor tarafından yapılmalıdır. Daha sonra muayene sonuçları sağlık kurulunda değerlendirilmektedir ve muayene sonucuna göre rapor verilmektedir.