Akarca Sahili hangi ilde?

İçindekiler:

  1. Akarca Sahili hangi ilde?
  2. Akarca hangi ile bagli?
  3. Seferihisar Akarca hangi mahalle?
  4. Akarca Plajı Ücretli mi?
  5. Sığacık Ekmeksiz plajı nasıl gidilir?
  6. Sigacikta nereler gezilir?
  7. Seferihisar'da kaç mahalle var?
  8. Seferihisar deniz kenarı mı?
  9. Seferihisarda denize girilir mi?
  10. Seferihisar Ekmeksiz plajı neden kapalı?
  11. Seferihisar ismi nereden gelir?
  12. Seferihisar nüfusu ne kadar?

Akarca Sahili hangi ilde?

İzmir merkeze 52 km uzaklıkta bulunmaktadır. Sığacık merkeze 4 km uzaklıktadır. Akkum Plajı(Büyük Akkum)na toplu taşıma ya da hususi araç ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Akarca hangi ile bagli?

Akarca Köyü, İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı bir tatil köyüdür. Bu köy, Seferihisar ilçe merkezine yaklaşık 4 km uzaklıkta bulunur.

Seferihisar Akarca hangi mahalle?

Tepecik mahallesinde AKARCA semti mavi bayraklı plajları, tertemiz havası ve huzurlu atmosferi ile uzun tatilcilerin katiyetle tercih ettiği bir semt olmuştur.

Akarca Plajı Ücretli mi?

Cittaslow olarak adlandırılan bu plajlardan Akarca sahil plajı, oldukça güzel bir yerdir. İzmir'in sakin plajlarından olan Akarca sahil plajı, şehir merkezine de yakın bir bölgede yer alıyor. ... Plaja girerken ücret ödemenize gerek yoktur ve içerisinde ihtiyacınızı giderebileceğiniz işletmeler de bulunmaktadır.

Sığacık Ekmeksiz plajı nasıl gidilir?

Ekmeksiz plajı hizmet veren bir plaj olmadığı için ulaşmak mümkün değildir. Plaja ulaşmak isteyenler Seferihisar üzerinden kısa bir zaman seyahat ederek, özel araçlarıyla ekmeksiz plajına kolayca ulaşabilir. Ekmeksiz plajı İzmir şehrinde yer alıyor. İzmir şehrine ulaşarak, Seferihisar ilçesine doğru yolu çıkılmalıdır.

Sigacikta nereler gezilir?

Seferihisar Sığacık Gezilecek Yerler
  • 1. Sığacık Kalesi. Sığacık Kalesi'nin içi. ...
  • 2. Sığacık Üretici Pazarı Sığacık, pazar günleri kurulan üretici pazarıyla İzmir'in en gözde pazarlarından birine sahip. ...
  • 3. Kaleiçi sokakları ...
  • Teos Antik Kenti. ...
  • Teos Marina. ...
  • Değirmen. ...
  • Büyük Akkum Plajı

Seferihisar'da kaç mahalle var?

Seferihisar ilçe merkezi 6 mahalleye sahiptir. Bunlar, Turabiye, Cami Kebir, Hıdırlık, Tepecik, Çolak İbrahim Bey, Sığacık ve Ulamış mahalleleridir.

Seferihisar deniz kenarı mı?

Seferihisar, tarihi ve turistik bir tatil rotası olmasının yanı sıra, mavi bayraklı plajları ile keyifli bir deniz tatili için de uygun bir adrestir. İlçe merkezine ortalama 5-10 km uzaklıkta bulunan plajlara, hem özel araç hem de toplu taşıma ile kolayca ulaşım sağlanabilmektedir.

Seferihisarda denize girilir mi?

Seferihisar gezinizde denize girmek için tercih edebileceğiniz ve her biri mavi bayraklı olan plajlar arasında; Akarca Plajı, Akkum Plajı, Gemi Suyu Mevkii Halk Plajı, Ürkmez Sağlık Ocağı Plajı, Ömür Beldesi Halk Plajı ve Seferihisar'da bir kamp alanı olan Teos Ormancı Tatil Köyü önünde bulunan plaj yer almaktadır.

Seferihisar Ekmeksiz plajı neden kapalı?

Seferihisar ilçesinde bulunan ve tertemiz suyu, eşsiz doğası ile cenneti andıran Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne ait Ekmeksiz Plajı ile tabiat parkı, 2018 yılında Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından arkeolojik SİT alanı olduğu gerekçesiyle kapatıldı.

Seferihisar ismi nereden gelir?

Seferihisar adinin Romali General Tysaferin'den geldigi,Selçuklulara kadar Tysaferin veya Tysaferinopolis olarak anildigi,Anadolu'nun Türklesmesi sirasinda adina eklenen hisar kelimesiyle Tysaferinhisar'a dönüstügü sanilmaktadir. Yüzyillar boyunca kullanilan bu ad,bugün Seferihisar olarak karsimizdadir.

Seferihisar nüfusu ne kadar?

Yıllara Göre Seferihisar Nüfusu
YılSeferihisar NüfusuErkek Nüfusu
201843.54622.361
201740.78521.186
201637.69719.141
201536.33518.614
10 satır daha