Lazerle taş kırma nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Lazerle taş kırma nasıl yapılır?
  2. Taş kırma işlemi nasıl yapılır?
  3. Böbrek taşı kırma nasıl oluyor?
  4. Ses dalgası ile taş kırma nasıl yapılır?

Lazerle taş kırma nasıl yapılır?

İşlem genellikle 30-40 dakika sürer ve böbreğin boşaltım kanalına (üreter) teleskop (üreteroskop) yardımıyla girilerek Holmium lazerle taş kırılır vücut dışına çıkarılır. İşlem sonrası çıkarılan taşlar size teslim edilir ve gerekirse kimyasal analiz için laboratuvara yönlendirilir.

Taş kırma işlemi nasıl yapılır?

Kırma işlemi nasıl yapılır? Cihaz için elektrik enerjisi ile şok dalgaları oluşturulmaktadır. Bu şok dalgaları içi su ile dolu balonun içinde oluşmakta ve suda hareket edebildiği için balon vasıtasıyla vücuda aktarılmakta, odaklama işlemiyle taşa odaklanan dalgalar taşın üzerinde yoğunlaşarak taşı kırmaktadır.

Böbrek taşı kırma nasıl oluyor?

Floroskopik (X-ışını ile) veya ultrasonografik olarak taşlar görüntülenip, etkili bir kırma için odaklama yapılmaktadır. Ses dalgaları, bu metotlar kullanılarak vücut içindeki taşa odaklanır. Bir seansta, taşa yaklaşık 2000 şok dalgası yollanır ve taşın kırılması sağlanır.

Ses dalgası ile taş kırma nasıl yapılır?

ESWL yöntemi ile ciltten vücuda giren ses dalgaları taşı küçük parçalara ayırır ve bu çok küçük taş parçaları vücudu idrar yolundan terk eder. İşlem sırasında jeneratörden üretilen ses dalgaları hastanın cildinden odaklanan taşa iletilir.