Terörün finansmanında güdülen amaç nedir?

İçindekiler:

  1. Terörün finansmanında güdülen amaç nedir?
  2. Terör ve terörizm nedir?
  3. Terörün finansmanı nedir?
  4. Terörün finansmanı ne demek?
  5. Terör örgütü kimlere denir?
  6. Terörün finansal kaynakları nelerdir?
  7. Terör kavramının tanımı ve açıklaması ile ilgili 4 ana söylem nedir?
  8. Türkiye'de yaşanan terör örgütlerinin isimleri nelerdir?

Terörün finansmanında güdülen amaç nedir?

Terörün finansmanı ile mücadelede; terör örgütlerinin yasal ve yasadışı finansman kaynaklarının ortadan kaldırılması, aklamanın önlenmesi ve terör örgütü veya teröristlere çeşitli araç ve yöntemlerle fon gönderilmesinin engellenmesi amaçlanmaktadır.

Terör ve terörizm nedir?

Terörizm, terör ya da yıldırıcılık, siyasal, dinsel ve/veya ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla sivillere, belirlenen hedef gruplara veya resmî, yerel ve genel yönetimlere yönelik baskı, yıldırma ve her türlü şiddet içeren yolun kullanımını ifade eden terim.

Terörün finansmanı nedir?

Terörün finansmanı tanımı kısaca BM Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Uluslararası Sözleşmesinde; “Herhangi bir kimse tarafından kısmen veya tamamen sözleşmede belirtilen eylemlerin gerçekleştirilmesinde kullanılması niyetiyle veya kullanılacağını bilerek doğrudan veya dolaylı olarak, yasa dışı bir şekilde ve ...

Terörün finansmanı ne demek?

Kanunun 3'üncü maddesinde sayılan fon sağlanması ve toplanması yasak olan fiillerin gerçekleştirilmesinde kullanılması amacıyla veya kullanılacağını bilerek ve isteyerek bir teröriste veya terör örgütlerine fon sağlanması veya toplanması terörün finansmanı suçunu oluşturmaktadır.

Terör örgütü kimlere denir?

Hükûmetlere veya kuruluşlara göre değişmekle birlikte, terör uygulayan organize çeşitli gruplara terör örgütü; terör uygulayan şahıslara ise terörist ya da yıldırıcı denilmektedir.

Terörün finansal kaynakları nelerdir?

Terör örgütlerinin yasal kaynakları temel olarak bağış ve aidatlar, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve hayır kurumları üzerinden elde edilen kaynaklar, ticari faaliyetlerden elde edilen gelirler, örgütsel yayınlardan elde edilen gelirler ile sosyal ve kültürel etkinliklerden edinilen gelirler olarak sayılabilmektedir.

Terör kavramının tanımı ve açıklaması ile ilgili 4 ana söylem nedir?

Terör; cebir ve şiddet kullanarak; baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle, Anayasada belirtilen Cumhuriyetin niteliklerini, siyasî, hukukî, sosyal, laik, ekonomik düzeni değiştirmek, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk Devletinin ve Cumhuriyetin varlığını ...

Türkiye'de yaşanan terör örgütlerinin isimleri nelerdir?

Bu madde, Vikipedi biçem el kitabına uygun değildir.
  • Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)
  • Devrimci Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi (DHKP/C)
  • Maoist Komünist Partisi (MKP)
  • Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist (TKP/ML)
  • Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP)
  • Kürdistan İşçi Partisi (PKK)
  • Kürdistan Devrim Partisi (PŞK)
Daha fazla öğe...