Harimin tanımı nedir?

İçindekiler:

  1. Harimin tanımı nedir?
  2. Caminin Harimi ne demek?
  3. Harım neresidir?
  4. Harim i ismet ne demek?
  5. Camide Harem ne demek?
  6. Harim i hak ne demek?
  7. Harim duvarı ne demek?
  8. Harem ve amacı nedir?
  9. Divriği Ulu Cami hangi Şehrimizdedir?
  10. Harim i namusun ne demek?

Harimin tanımı nedir?

1. Yabancılara yasak olan, yabancılardan korunan mukaddes yer: Esrâr-ı mahrem edinecek kimse bulmadı / Zâtî harîm-i aşkta kendi ile söyleşir (Zâtî). Evlendikten sonra güya hemşîresi kendisi için daha az hemşîre olacak, bir yabancıya herkesten ziyâde harim olduktan sonra ona, kardeşine bîgâne kalacak idi (Hâlit Z.

Caminin Harimi ne demek?

harim, kuzeyindeki son cemaat yeri, son cemaat yerinin batısındaki minare ve kuzeyindeki şadırvanlı avludan oluşmaktadır (Şek.1). Harimin dört yöne, son cemaat yerinin ise üç yöne eğimli kırma çatısının üzeri kiremit kaplıdır.

Harım neresidir?

Sözlükte harîm "yasaklanan, korunan, dokunulmayan, mukaddes olan ve saygı duyulan şey" anlamına gelir. Bu mânalara uygun olarak kadınlar için harim kelimesi kullanıldığı gibi bir evin haremlik denilen hanımlara mahsus iç kısmına ya da harem dairesine -özellikle Suriye ve Mısır'da- harim adı verilmektedir.

Harim i ismet ne demek?

Namus ocağı, mukaddes ocak.

Camide Harem ne demek?

Harem (Osmanlıca: حرم همايون; Harem-i Hümâyun), II. Mehmed döneminde kurumsallaşan ve Osmanlı padişahının annesi, kız kardeşi, cariyeleri ve bunların hizmetkârlarının yaşadığı saray alanı. ... Osmanlı'da harem, herkesin giremediği bir ortamdı. Sözcük olarak harem 'dokunulmaz, kutsal' anlamına gelir.

Harim i hak ne demek?

hak-i harim / hâk-i harîm Kutsal toprak.

Harim duvarı ne demek?

Harim duvarları, bitkisel ve geometrik süslemeler ve mimari tasvirlerden oluşan duvar resimleriyle bezelidir. Camiinin üzeri düz toprak dam iken toprağı alınarak dört yöne eğimli çatı ile kaplanmıştır (Çakmak 1995).

Harem ve amacı nedir?

Padişaha ve hanedana bağlı bir aristokrasi yaratılmasını sağlamak için cariyelerin eğitilmesini sağlayan kurumdur. Osmanlı'da harem, herkesin giremediği bir ortamdı. Sözcük olarak harem 'dokunulmaz, kutsal' anlamına gelir.

Divriği Ulu Cami hangi Şehrimizdedir?

Divriği ve civarında en erken yerleşim Hititler Dönemi'ne kadar inmektedir. Yöre, Mengücekoğullarının yönetimi altında olduğu dönemde Ahmet Şah ve eşi Turan Melek tarafından camii ile birlikte 1228-1229 yıllarında yaptırılmıştır.

Harim i namusun ne demek?

Namus ocağı, mukaddes ocak.