Avukatlar hangi tür pasaport alabilir?

İçindekiler:

  1. Avukatlar hangi tür pasaport alabilir?
  2. Avukatlar yeşil pasaport nasıl alınır?
  3. Avukatlar yesil pasaport alabiliyor mu?
  4. Doktorlar yeşil pasaport alabilir mi?
  5. Doktorlara yeşil pasaport var mı?
  6. Yeşil pasaport için kaç yıl çalışmak gerekir?
  7. Doktorlar hangi pasaportu alabilir?

Avukatlar hangi tür pasaport alabilir?

Pasaport Kanunu uyarınca, 15 yıl ve üstünde meslek kıdemi olan avukatlar hususi damgalı pasaport alma hakkına sahip kılınmıştır.

Avukatlar yeşil pasaport nasıl alınır?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, başvuru hakkına sahip avukatlar için özel bir talep formu hazırlamıştır. Aşağıda bulunan talep formu bilgisayar ortamında doldurulduktan sonra, [email protected] mail adresine word belgesi olarak gönderilmesi gerekmektedir.

Avukatlar yesil pasaport alabiliyor mu?

Yönetmeliğe göre, baroya kayıtlı en az 15 yıllık avukatlar yeşil pasaport için başvuruda bulunabilecek. Başvuru sahibinin baro levhasına yazılı ve avukatlık mesleğindeki kıdeminin 15 yıl ve üzeri olduğu baro başkanlığı veya Türkiye Barolar Birliği tarafından tespit edilerek talep formu düzenlenecek.

Doktorlar yeşil pasaport alabilir mi?

çünkü zaten devlette çalışan doktorlara tıpkı diğer memurlar gibi 10 yıl yada 3-1 kademe dereceye geldiğinde yeşil pasaport kullanım hakkı verilir. ... 2- kadro derecesi 1,2 ve 3. derece olarak çalışan veya bu kadro derecesinden çalışmakta iken emekli olan devlet memurları.

Doktorlara yeşil pasaport var mı?

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in Meclis Başkanlığı'na verdiği yasa teklifi, özel sağlık kuruluşlarında, muayenehanelerde ve işyeri hekimi olarak en az 15 yıllık kıdemi bulunun hekimlere de yeşil pasaport verilmesini öngörüyor.

Yeşil pasaport için kaç yıl çalışmak gerekir?

Yeşil Pasaportun süresi, bağlı olduğunuz kurumdaki amirinizin başvurusu ile en az 6 ay en fazla 5 yıl olmak üzere İçişleri Bakanlığınca belirleniyor.

Doktorlar hangi pasaportu alabilir?

çünkü zaten devlette çalışan doktorlara tıpkı diğer memurlar gibi 10 yıl yada 3-1 kademe dereceye geldiğinde yeşil pasaport kullanım hakkı verilir.