Eşofmanın doğru yazılışı nedir?

İçindekiler:

  1. Eşofmanın doğru yazılışı nedir?
  2. Yalnız yazılışı doğru mu?
  3. Diye mi diye mi?
  4. Yalnız ne demek yanlız ne demek?
  5. Tabi ki ne demek?
  6. Elbette ne anlama gelir?
  7. Elbette kelimesi türemiş mi?
  8. Sayiklamak ne anlama gelir?
  9. Sayıklama neden olur?
  10. Çeyiz ne demek TDK?

Eşofmanın doğru yazılışı nedir?

DOĞRU YAZIMI EŞORTMAN MI, EŞOFMAN MI? TDK'ye göre 'eşofman' olarak yazılmalıdır. Günümüzde 'eşortman' yazarak hataya düşen birçok kişiye rastlanmaktadır.

Yalnız yazılışı doğru mu?

Kelimenin doğru yazımı Türk Dil Kurumu'nun sözlüklerinde de geçmektedir. Yalnız kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışı Yalnız şeklindedir.

Diye mi diye mi?

Doğrusu "diye" şeklindedir. Yazılırkende okunurken de.

Yalnız ne demek yanlız ne demek?

Tek başına olmayı simgeleyen yalnız kelimesi genellikle yanlız olarak yazılmaktadır. Bu kelimenin TDK tarafından kabul edilen doğru yazılışı ise şu şekildedir.

Tabi ki ne demek?

TABİİ Kİ NE DEMEK: Kesinlikle öyle anlamında teyit etmek amacıyla kullanılmaktadır.

Elbette ne anlama gelir?

elbette anlamı zf. (elbe'tte) Her hâlde, şüphesiz, kuşkusuz, elbet: "Bu şato sahibi elbette, şatonun her şeyiyle uğraşmak zorundadır." -A.

Elbette kelimesi türemiş mi?

Görüldüğü gibi “-lük” eki sözcüğün köküne, “-çü” eki gövdesine eklenmiştir. Elbette sözcük yine türemiş bir isimdir.

Sayiklamak ne anlama gelir?

sayıklamak. (-i) 1. Uykuda veya bir hastalığın verdiği dalgınlık sırasında anlamsız, tutarsız sözler söylemek: “Bu onun ilacı, tılsımı gibi bir şey ... Onları sayıklayınca iyileşiyor.” -H. A.

Sayıklama neden olur?

Sayıklama genelde gençler arasında görülmeye eğilimli bir parasomnidir. Ayrıca kişi stres, anksiyete veya herhangi bir ruhsal rahatsızlık çekiyorsa da bu görülebilir. Bu durumun nedeni belirli beyin bölgelerinin aktivasyon veya inhibisyon sırasında doğru çalışmamasıdır.

Çeyiz ne demek TDK?

Çeyiz (i. ) i. (Ar. cihāz – cehāz 'dan) Gelin olacak kız için hazırlanan her türlü eşyâ, cihaz: Hele bir çeyizi varmış oğlum, saymakla bitmez (Yusuf Z. Ortaç) [Evlenecek erkekler için de kullanılır]. ѻ Çeyiz alayı: Gelinin eşyâsını dâmâdın evine taşıyan alay. Çeyiz çemen: Tam ve eksiksiz çeyiz.