Etiketin üzerinde neler yer alır?

İçindekiler:

  1. Etiketin üzerinde neler yer alır?
  2. Etiket tutarı nedir?
  3. Ürün etiketi ne demek?
  4. Etiket nedir ne demek?
  5. Etiket bilgisi nedir?
  6. Posta kodu etiketi nedir?
  7. Etiketlere bakarak neler öğrenebiliriz?
  8. PK adresi ne demek?
  9. Durum kodu ne demek?
  10. E-fatura iade bilgisi nedir?
  11. E-fatura durum kodu nedir?
  12. E-fatura zarf Başariyla işlendi ne demek?
  13. Zarf kuyruğa eklendi ne demek?
  14. E-fatura kuyruğa alındı ne demek?
  15. E-Fatura 1163 hata kodu ne demek?
  16. Fatura Schematron kontrol sonucu hatalı ne demek?
  17. E-Fatura 1195 hata kodu nedir?
  18. 1215 hata kodu nedir?
  19. Gib iletildi ne demek?
  20. Schematron kontrolü nedir?
  21. E-fatura zarf nedir?
  22. E-fatura gib gönderildi ne demek?
  23. Fatura ID ne demek?
  24. Fatura No nerede yazar?

Etiketin üzerinde neler yer alır?

Seri numarası ya da parti numarası Üretimin izin tarihi. İthalat kontrol belgesi tarihi. Ürünün ait olduğu ülke.

Etiket tutarı nedir?

Etiket fiyatı: Satış fiyatı, etikette yazılı olan fiyat. ... Etikete bakmak: (deyiminin anlamı) Bir kimsenin yalnızca taşıdığı üne, unvana önem verip kişiliğini hiç dikkate almamak.

Ürün etiketi ne demek?

Ürünün amacını, özelliklerini, kullanım biçimini, ağırlığını, markasını gösteren tüketiciyi bilgilendirme amacı ile üretilmiş materyallere etiket denilmektedir. Etiketlere bakıldığında ürünün fiyatına ve son kullanma tarihine ulaşmak mümkün hale gelmektedir.

Etiket nedir ne demek?

a. 1. Bir malın tür, miktar, fiyat vb. nitelikleri veya kitap, defter vb. şeylerin kime ait olduğunu belirtmek için üzerlerine konulan küçük kâğıt. 2. mec. Kimlik: “Avrupa'da bir Şarklı etiketi altında seyahat etmenin ilk defa olarak bir faydasını gördüm.” -H. C.

Etiket bilgisi nedir?

Etiket Bilgisi her e-Fatura mükellefinin belirlemesi gereken bilgilerdir. Nasıl ki kağıt faturada ev, iş veya değişik illerdeki adresimiz için cadde, sokak, il belirtilir, etiketin de e-fatura sisteminde görevi budur. Etiket bir kullanıcının elektronik olarak adresini vergi numarası ile beraber belirtir.

Posta kodu etiketi nedir?

Etiket bir kullanıcının elektronik olarak adresini VKN ile beraber belirtir. e-Fatura sisteminde iki adet rol bulunmaktadır. Bu roller Gönderici Birim ve Posta Kutusu'dur. ... Etiket bir adres gibi kullanıldığından fatura gönderecek kurumların faturalarının ulaşması için etiketi mutlaka bilmesi gereklidir.

Etiketlere bakarak neler öğrenebiliriz?

Bir ürünü alıp incelediğinizde etiket kısmından birçok bilgiyi öğrenebilirsiniz. Üretim yeri, üretim izni, içindekiler, son kullanma tarihi, parti numarası, orijin ülke, muhafaza şartları, üretici firma bilgileri, net miktarı, alerjen uyarıları, vb. bilgiler yer alır.

PK adresi ne demek?

Evlerde ve apartmanlarda kişilere gelen postaların içine konulduğu kilitli kutu. Postanelerde, isteyen kişi ve kuruluşlara cüz'i bir ücret karşılığında kiralanan, sahibine gelen postaların içine konulduğu, anahtarı sahibinde de bulunan kutu. Posta kutusu numarası, önüne PK ibaresi eklenerek adres yerine kullanılabilir.

Durum kodu ne demek?

HTTP durum kodları, istemci (veya tarayıcı) ile sunucu arasındaki aktarım işlemi sırasında neler olduğunu bize ifade eden üç haneli numaralardır. Web tarayıcı ve sunucu arasında neler döndüğünü anlamanın en kolay yoludur diyebilirim.

E-fatura iade bilgisi nedir?

İade Faturası Nedir? Alıcının aldığı malın tamamını veya bir kısmını satıcıya iade etmek istediğinde düzenlediği faturaya iade faturası denir. E-faturada temel ve ticari olarak iki farklı senaryo vardır. Ticari senaryolu oluşturulmuş faturalarda alıcı yedi gün içerisinde e-faturaya kabul veya red cevabı dönebilir.

E-fatura durum kodu nedir?

2.

E-fatura zarf Başariyla işlendi ne demek?

Zarf işlenmiş, kontrollerden geçmiş ve merkez sistemde bir hata almamışsa zarfın durumu 1200 “ZARF BAŞARIYLA İŞLENDİ” olmaktadır. Bu aşamada zarfın durumu sistem yanıtı ile Gönderici Birime gönderilir. Gönderim sırasında bir hata oluşsa bile bir sonraki aşamaya geçilir. Merkez birim zarfı posta kutusuna gönderir.

Zarf kuyruğa eklendi ne demek?

Durum Kodu Durum Açıklaması 1000 ZARF KUYRUĞA EKLENDİ: Gönderici içerisinde FATURA belgesi olan zarfı oluşturur ve Merkez Birime gönderir. Bu zarf Merkez Birimde kuyruğa alınır. Burada zarfın durumu "ZARF KUYRUGA EKLENDI" olur.

E-fatura kuyruğa alındı ne demek?

Ne anlama gelir? 1000 “ZARF KUYRUĞA EKLENDİ”: Gönderici fatura belgesi olan zarfı oluşturur ve Merkez Birime gönderir Bu zarf Merkez Birimde kuyruğa alınır. Ne yapılmalı: Durum kodunun güncellenmesini beklemeniz gerekir.

E-Fatura 1163 hata kodu ne demek?

1163 “GONDERILEN ZARF SISTEMDE DAHA ONCE KAYITLI OLAN BIR FATURAYI ICERMEKTEDIR” durumu aynı fatura numarası ya da ETTN numarası ile daha önce gönderim (yükleme) yapıldığı durumlarda oluşur (farkında olmadan aynı fatura ya da ETTN numarası ile ikinci kez gönderim yapmaya çalışıyor olabilirsiniz.

Fatura Schematron kontrol sonucu hatalı ne demek?

Efatura Gönderim sunucu tarafında hata ile karşılaşıldı. 1150: SCHEMATRON KONTROL SONUCU HATALI (1:Geçersiz cbc:ID elemanı değeri. cbc:ID elemanı 'ABC formatında olmalıdır.) Bu hata fatura numarası formatının yanlış olması durumunda gelmektedir.

E-Fatura 1195 hata kodu nedir?

1195 SISTEM HATASI Aynı Fatura No ve Tarih ile Fatura gönderimi tekrarlanmalıdır. 1200 ZARF BASARIYLA ISLENDI Zarf işlenmiş, kontrollerden geçmiş ve merkez sistemde bir hata almamışsa zarfın durumu “ZARF BAŞARIYLA İŞLENDİ” olmaktadır. Bu aşamada zarfın durumu sistem yanıtı ile Gönderici Birime gönderilir.

1215 hata kodu nedir?

Son denemede (dördüncü deneme) zarf hala karşı tarafa başarıyla iletilememiş ise zarfın durumu 1215 “DOKÜMAN GÖNDERİMİ BAŞARISIZ. TEKRAR GÖNDERME SONLANDI” durum kodunu alır. 1215 durum kodunun alınmasının ardından ilgili zarftaki faturalar aynı Fatura ID' si ile tekrar gönderilebilecektir.

Gib iletildi ne demek?

Zarf Bazında Listeleme Ekranında “GİB Elektronik Fatura Merkezine iletildi.” ya da “GİB Elektronik Fatura Merkezi yanıtı geldi.” mesajları görüldüğünde mükellefler tarafından e- fatura alıcıya başarıyla iletilmiş varsayılarak işlem tesis edildiği gözlenmiştir.

Schematron kontrolü nedir?

Şematron kontrolü nedir? Zorunululuk kapsamında yada isteğe bağlı olarak e-fatura sistemine dahil olan firmalar hazırlayacakları faturaları XML biçiminde hazırlanmak zorundadırlar. ... Buna göre hazırlanan e-faturalar, ISO/IEC FDIS 19757-3 ile standart haline getirilmiş ve Schematron validasyon diliyle oluşturulmuştur.

E-fatura zarf nedir?

e-Fatura olarak düzenlenen faturaların, istenilen adette bir araya getirilerek topluca yada tek tek Gelir İdaresi Başkanlığı 'na (GİB) iletilmek üzere tek bir belgede gönderilmesine Zarf adı verilir. ... Zarf üzerinde göndericye ait bilgiler, alıcıya ait bilgiler bulunmak zorundadır.

E-fatura gib gönderildi ne demek?

Carilere gönderdiğiniz e-faturaların saklandığı alandır. "GİB'den" belirli aralıklarla sorgu yaparak e-faturaları içeri alabilirsiniz. ... Gönderilen bir fatura ise "Gönderilen Fatura" olarak gelecektir.

Fatura ID ne demek?

e-Fatura oluştururken ID Numarasını (kağıt faturada seri- sıra numarası) nasıl oluşturmalıyız? Fatura ID numarası 3 haneli birim kod ve sonraki müteselsil numaranın ilk dört hanesi faturanın düzenlendiği yılı kalan dokuz hane ise müteselsil numarayı ifade etmektedir.

Fatura No nerede yazar?

Fiş başlık bölümünde yer alan alanlar ise şunlardır: Fiş / Fatura Numarası: Fişin bilgisayardaki takip numarasıdır. Numara verilirken sayı ve harf birlikte kullanılabilir. Fişler numaralarına göre sıralıdır.