Atatürk Ortaokula nerede başladı?

İçindekiler:

  1. Atatürk Ortaokula nerede başladı?
  2. Atatürk Lisede hangi şehirdeki askeri okulda okumuştur?
  3. Atatürk Şemsi Efendi ilkokuluna ne zaman gitti?
  4. Mustafa Kemal hangi okuldayken Yunanlılarla savaşmıştır?
  5. Mustafa Kemal hangi okulda Fransızcasını geliştirmiştir?

Atatürk Ortaokula nerede başladı?

1893-1895 seneleri arasında askeri eğitim için Selanik Askeri Rüştiyesinde ortaokul eğitimi görmeye başladı. Mustafa Kemal, yaz aylarında dayısı Hüseyin Efendi'nin yanına giderek okul dönemine kadar orada, çiftlikte kalırdı.

Atatürk Lisede hangi şehirdeki askeri okulda okumuştur?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, liseyi Manastır Askeri İdadisinde tamamlamıştı. Makedonya'nın, şimdiki adıyla Bitola şehrinde bulunan okul, artık müze olarak hizmet veriyor.

Atatürk Şemsi Efendi ilkokuluna ne zaman gitti?

Küçük Mustafa, Haziran 1887'de başladığı ilköğrenimine bir süre annesinin arzusuna uyarak Hafız Mehmet Efendi Mahalle Mektebi'nde devam etti. Fakat çok geçmeden babasının isteği ile Selanik'te çağdaş usullerle öğretim yapan Şemsi Efendi Mektebi'ne geçti ve ilkokulu burada bitirdi.

Mustafa Kemal hangi okuldayken Yunanlılarla savaşmıştır?

19 Nisan 1897'de başlayan Osmanlı-Yunan Savaşı'na gönüllü olarak katılmak istediyse de hem idadi öğrencisi olduğu için hem de 16 yaşında olduğundan dolayı cepheye gidememiştir. Kasım 1898'de Manastır Askeri İdadisinden sınıf ikincisi olarak mezun oldu. 13 Mart 1899'da İstanbul'da Mekteb-i Harbiye-i Şahaneye girdi.

Mustafa Kemal hangi okulda Fransızcasını geliştirmiştir?

Bu okulda, Matematik hocası ona Kemal adını verdi. Selanik Askeri Rüştiyesini başarıyla bitiren Mustafa Kemal, Manastır Askeri İdadisi'ne (lise) girdi. Burada Fransızca'dan geri kalınca, ilk tatilde Selanik'e gitti ve iki üç ay gizlice Fransız Firerler Okulu'nun özel sınıfına devam ederek, Fransızcasını geliştirdi.