2020 Maliye kaç kişi atandı?

İçindekiler:

  1. 2020 Maliye kaç kişi atandı?
  2. Kamu Yönetimi atanmak için kaç puan?
  3. Maliye Lisans mezunları KPSS hangi oturuma girecek?
  4. Kamu yönetimi ne olarak atanır?

2020 Maliye kaç kişi atandı?

2020/1 merkezi atamasında maliye mezunlarının atanabileceği toplam kontenjan 673 idi. Bunlardan 115 tanesi 4001 kodu ile atanabilinen kontenjanlar iken kalan 558 tanesi ise 4459 yani direkt özel bölüm şartı ile maliye veya türevi bölüm mezunlarının atanabildiği kontenjanlardı.

Kamu Yönetimi atanmak için kaç puan?

Kamu yönetimi mezunu olarak 2020/1 merkezi atamasında yerleştirmesi yapılan adayların puanlarını incelediğimizde ise en düşük puan ile atanan adayın 86,339 puan ile en büyük puan ile atanan adayın da 97,554 puan ile atandığı görülmektedir.

Maliye Lisans mezunları KPSS hangi oturuma girecek?

Üniversitelerin Maliye bölümünden mezun olan adayların yukarıda da belirttiğimiz üzere b grubu kadrolara girebilmeleri için çift yıllarda düzenlenen KPSS Lisans oturumuna katılmaları gereklidir ve yeterlidir. Ancak adaylar her yıl KPSS A Grubu oturumlarına katılabilirler.

Kamu yönetimi ne olarak atanır?

Kamu Yönetimi bölümü mezunları Dış İşleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığında memur olarak çalışabilir. Bölge İdare Mahkemelerinde idari hakimlik ve özel bankalarda üst düzey yöneticilik de yapılabilecek meslekler arasında yer alıyor.