Yüzdeki sivilce lekeleri en kısa sürede nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Yüzdeki sivilce lekeleri en kısa sürede nasıl geçer?
  2. Sivilce izleri lazer ile geçer mi?
  3. Roaccutane 4 ay kullanmak yeterli mi?
  4. Sivilce izleri ne zaman geçer?

Yüzdeki sivilce lekeleri en kısa sürede nasıl geçer?

Sivilce lekelerini giderme ve cildin rengini açma konusunda etkili olan elma sirkesi, asidik özellikleri taşır. Yarım çay bardağı elma sirkesi ve yarım çay bardağı suyu karıştırın. Temiz bir pamuk yardımıyla sivilce izlerinin olduğu bölgelere sürün. 5 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.

Sivilce izleri lazer ile geçer mi?

Sivilce (akne) izlerinin tedavisinde kullanılan lazer yöntemi ikiye ayrılır. Cildi soyarak yenileyen lazerler, derinin üst tabakasını soyarak etkili olurlar. Ayrıca derideki kollajenin yapımını da uyardıkları düşünülmektedir. Derinin yenilenmesi ile sivilce (akne) izleri azaltılmaktadır.

Roaccutane 4 ay kullanmak yeterli mi?

Tedavi süresi 3-4 ayı geçmemeli. Asla tek kullanılmamalı, hekimin önereceği antibiyotik direncini önleyecek kremle birlikte kullanılmalıdır.

Sivilce izleri ne zaman geçer?

Sivilce tedavisi tamamlandıktan sonra cilt üzerinde kırmızı veya kahverengi lekeler kalabilir. Bu durum kalıcı bir izden çok iyileşme sürecinde bir enflamasyondur. Derinin iyileşme ve yeniden modellenme süreci içinde görülen kırmızı veya koyu renkli sivilce izi 6-12 ay içinde tamamen kaybolur.