Dolandırıcılar ne kadar ceza alır?

İçindekiler:

  1. Dolandırıcılar ne kadar ceza alır?
  2. Nitelikli dolandırıcılık davası hangi mahkemeye açılır?
  3. Dolandırıcılık davası kaç yıl sürer?
  4. Nitelikli dolandırıcılık cezası kaç yıldan başlar?
  5. Dolandırıcılıkla ilgili suç duyurusu nereye yapılır?
  6. Dolandırıcılığa hangi avukat bakar?
  7. TCK 158 uzlaşmaya tabi mi?

Dolandırıcılar ne kadar ceza alır?

Dolandırıcılık Suçunun Şartları "Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası verilir."

Nitelikli dolandırıcılık davası hangi mahkemeye açılır?

Dolandırıcılık suçlarının ilgilendiği davalarda görevli mahkemeler asliye ceza mahkemeleridir. Eğer nitelikli suçlar söz konusu ise bu durumda görevli mahkemeler ağır ceza mahkemeleri olmaktadır.

Dolandırıcılık davası kaç yıl sürer?

Dolandırıcılık Suçu Şikayet, Zamanaşımı ve Uzlaştırma Ancak suçun en basit halinde dava zamanaşımı süresi 8 yıl olduğundan en geç 8 yıl içinde şikayet hakkının kullanılarak olayın savcılığa bildirilmesi gerekir.

Nitelikli dolandırıcılık cezası kaç yıldan başlar?

Hileli davranışlara bir kimseyi aldatmakla ortaya çıkan dolandırıcılık suçunun cezası bir yıldan 5 yıla kadar hapis cezası olarak belirlenmiştir. Bu durum nitelikli dolandırıcılık suçu için farklıdır. Nitelikli dolandırıcılık suçu işlenmesi durumunda ise 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilmektedir.

Dolandırıcılıkla ilgili suç duyurusu nereye yapılır?

Dolandırıcılık mağduru olan, dolandırılan kişiler Cumhuriyet savcılığına suç duyurusuna bulunarak soruşturma başlatılmasını sağlayabilirler. Soruşturma sonunda yeterli şüphe elde edilirse Cumhuriyet savcısı tarafından kamu davası açılacaktır.

Dolandırıcılığa hangi avukat bakar?

Basit dolandırıcılık suçunda görevli mahkeme asliye ceza mahkemesidir. Nitelikli dolandırıcılık suçunda görevli mahkeme ise ağır ceza mahkemesidir. Davanın görüleceği yer, yetkili mahkeme ise suçun işlendiği yerdir. Detaylar ve hata yapmamak adına bir ağır ceza avukatı ile görüşebilirsiniz.

TCK 158 uzlaşmaya tabi mi?

Basit hırsızlık Suçu (m. 141). ... Hırsızlık suçlarında daha az cezayı gerektiren haller de uzlaşma kapsamına giren suçlardandır (m.144/1). Dolandırıcılık suçu (m.157). Ayrıca nitelikli dolandırıcılık suçu (m. 158/1,2) TCK md. 167/2'de belirtilen kişiler aleyhine işlendiği takdirde uzlaşmaya tabi olan suçlardandır.