Acı tatlı zıt anlamlı mı?

İçindekiler:

  1. Acı tatlı zıt anlamlı mı?
  2. Alıcı kelimesinin zıt anlamı nedir?
  3. Alıcı ve satıcı zıt anlamlı mıdır?
  4. Alıcı satıcı eş anlamlı mıdır?
  5. Bir sözcüğün zıt anlamlısı nedir?
  6. Cömert ve Cimri zıt anlamlı mı?

Acı tatlı zıt anlamlı mı?

1- Tatlı kelimesinin zıt anlamı Acıdır. Örnek Kelimeler ve Söz Grupları: Acı biber, Acı Kavun, Acı Yavşan Otu. 2- Mecazi anlamda tatlı kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcükler itici ve çirkindir.

Alıcı kelimesinin zıt anlamı nedir?

Alıcı kelimesi diğer bir yandan halk ağzında Azrail anlamında da kullanılmaktadır. Alıcı kelimesinin iki farklı zıt anlamlı kelimesi bulunmaktadır. Bunlardan ilki verici olurken, ikincisi ise verici olmaktadır.

Alıcı ve satıcı zıt anlamlı mıdır?

Satıcı kelimesinin manasını yukarıda açıkladık. ... Satıcı kelimesinin zıt anlamlı olan kelimesi ise alıcı kelimesidir.

Alıcı satıcı eş anlamlı mıdır?

Bir şeyi insanlara satabilmek adına, o işin başında duran, o şeyin satışını yapan kimseye satıcı denir. ... Satıcı kelimesinin zıt anlamlı olan kelimesi ise alıcı kelimesidir.

Bir sözcüğün zıt anlamlısı nedir?

Zıt anlamlı kelimeler; anlamca birbirinin karşıtı olan, birbiriyle çelişen kelimelere denir. Birbiriyle çelişen özellikler barındırırlar. Yani bir kelimenin zıt anlamlısı, o kelimenin tam olarak tersini ifade etmektedir. Her kelimenin zıt anlamı da yoktur.

Cömert ve Cimri zıt anlamlı mı?

Cimri kelimesi zıt anlamlısı bonkör, cömert, eli açık kelimeleridir. Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre birçok anlam barındıran cimri kelimesinin anlamı aşağıda belirtilmiştir: - Elindeki parayı harcamaya kıyamayan kişi, eli sıkı, pinti.