Krem Şantili çikolata soslu kek nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Krem Şantili çikolata soslu kek nasıl yapılır?
  2. Krem şantinin üzerine çikolata sosu dökülür mü?
  3. Islak keke krem şanti olur mu?
  4. Kekin üstüne krem şanti koyulur mu?
  5. Kek hamuruna krem şanti konur mu?

Krem Şantili çikolata soslu kek nasıl yapılır?

Krem Şantili Çikolata Soslu Kek tarifi için önce yumurta ve şeker iyice çırpılır. Daha sonra içine kakao su eklenerek karıştırılır. Kabartma tozu, vanilya ve ununu da ekleyip çırparak yağlanmış kare borcama dökülerek 180 °C fırında pişirilir. Fırından çıkınca kek sıcakken üzerine bir bardak soğuk süt dökülür.

Krem şantinin üzerine çikolata sosu dökülür mü?

Kaynayıp kıvam alınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Sos soğurken 2 poşet krem şanti 2 su bardağı süt ile hazırlanıp buzdolabına kaldırılır. İyice soğuyan çikolatalı sosa 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi eklenip karıştırılır. Dolaptan alınan krem şantinin üzerine dökülür.

Islak keke krem şanti olur mu?

Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkardığınız kekin üzerine 2 su bardağı süt döküp ıslatın. Bir kabın içinde soğuk sütü ve krem şantiyi çırpın. Kabarınca buzdolabına koyup bekletin.

Kekin üstüne krem şanti koyulur mu?

175 derecelik fırında 35 dk pişirin, o pişerken sizde krem şantiyi tarifine göre yapınız. Kek fırından çıkınca krem şantiyi hemen sürmeyin yoksa erir. Tamamen soğuduktan üzerine sürün ve meyveyle süsleyin.

Kek hamuruna krem şanti konur mu?

Krem şantili kek yapımında; derin bir kap içine 3 adet yumurta kırın. ... Ardından 1 su bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvı yağ koyup, mikser ile tekrar karıştırın. Daha sonra karışıma 1 paket krem şanti tozu ekleyip, 2 dk mikser ile çırpın. 2 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozunu da eleyerek koyup, mikser ile karıştırın.