E devlet ortaokul diploma sorgulama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. E devlet ortaokul diploma sorgulama nasıl yapılır?
  2. Ortaokul diploması nasıl alabilirim?
  3. Ortaokul diploması en son ne zaman verildi?
  4. Ortaokul diploması ne işe yarar?
  5. 4 4 eğitim sistemi ne zaman başladı?

E devlet ortaokul diploma sorgulama nasıl yapılır?

E-devlet sistemine T.C kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak arama butonuna mezuniyet belgesi yazdıktan sonra Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı/Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama seçeneğinden üniversite bilgilerinizden diploma notunuza kadar bütün her şeyi içeren belgeyi hazırlıyor.

Ortaokul diploması nasıl alabilirim?

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden Alınır.

Ortaokul diploması en son ne zaman verildi?

İlköğretimi tamamlayan öğrencilere diploma verilmeyecek, 12 yıllık zorunlu eğitim sonunda ortaöğretim diploması verilecek. 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında 8. sınıfta okuyan öğrencilerden SBS sonuçlarına göre öğrenci alan ortaöğretim kurumlarından herhangi birine yerleşemeyen öğrenciler ile bu sınava katılmayan ...

Ortaokul diploması ne işe yarar?

Avrupa eğitim serüveninizde ortaokul seviyesinde alacağınız diploma sizin yurtdışında lise ve üniversite seviyesinde eğitime devam etmenizi kolaylaştıracaktır. Ortaokul eğitimini bir Avrupa ülkesinde almanız daha sonraki eğitim seviyeleri için de burs bulmanıza da imkan sağlayacaktır.

4 4 eğitim sistemi ne zaman başladı?

Kamuoyunda 4+4+4 düzenlemesi olarak bilinen bu kanun ile eğitim sisteminde büyük bir değişiklik yapıldı. Bu değişiklikler 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlandı.