Saksıda nane nasıl sulanır?

İçindekiler:

  1. Saksıda nane nasıl sulanır?
  2. Nane ne kadar sulanır?
  3. Nane neyi sever?
  4. Nane sapı nasıl dikilir?
  5. Nane yaprakları neden sararır?
  6. Maydanoz ne zaman sulanır?
  7. Nane ekimi ne zaman?
  8. Nane sapından ekilir mi?
  9. Nane ekimi ne zaman yapılır?
  10. Nane neden sararır?
  11. Maydanoz ve nane hangi ayda ekilir?
  12. Nane bitkisi nerede yetişir?
  13. Fesleğen tohumu nasıl Filizlendirilir?

Saksıda nane nasıl sulanır?

4. adım: Sulama Toprak hiçbir zaman kurumamalı, her zaman nemli kalmalıdır. Sonbahar ve kış aylarında sulama ihtiyacı daha az, yaz ve ilkbaharda ise daha çok olacaktır, unutmamalısınız. Bir süre sonra nanelerinizin çoğaldığını göreceksiniz.

Nane ne kadar sulanır?

Yağmur yağmadığında, hasat aralarında bitkilerin haftada 2-3 kez suya ihtiyacı olabilir. Nane bitkileri damlama veya yağmurlama sulama sistemleri ile sulanır.

Nane neyi sever?

Nane, humuslu ve biraz kumlu toprakları sever. Bu yüzden nane ekimi için humuslu toprak veya verimli bahçe toprağı kullanmanız gerekir. Nane yetiştirmek için kullanacağınız saksının çok büyük veya çok küçük olmaması gerekir.

Nane sapı nasıl dikilir?

Nanenin yapraklarını kullandıktan sonra saplarını yatay bir şekilde minik bazı bölümleri açık havada kalacak biçimde hafifçe toprakla örtün. Sulayın ve güneşe bırakın. Açıkta kalan yerlerinden yeni dallar çıkmaya başladığını fark edeceksiniz. Gördüğünüz gibi nane çoğaltmak çok kolay.

Nane yaprakları neden sararır?

Bitkinin yaprakları sarı renke dönmesinin muhtemel bir nedeni, yeterli güneş ışığı alamamasıdır. Evinizde çok fazla doğal ışık yoksa bitkinizin ışık alan bir yere taşıyın.

Maydanoz ne zaman sulanır?

Maydanoz tohumlarının çimlenmesi genellikle 3-4 haftayı bulur. Maydanoz nasıl sulanır? Saksıdaki toprak nemini kaybettikçe, güneşin olmadığı sabah saatlerinde, sulamaya devam edin.

Nane ekimi ne zaman?

Nane tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Nane tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir.Nane tohumu ekim derinliği 0,5-1 cm, sıralar üzeri mesafe sıra üzeri 2-3 cm ,sıralar arası 20-25 cm arasındadır.Nane fidesi kullanılacaksa nane ...

Nane sapından ekilir mi?

Nane saplarını toprak doldurduğunuz uzunca bir saksıya yatırın. Yatay koyduğunuz nane saplarının bazı bölümleri dışarıda bazıları ise toprak altında kalacak şekilde ekilmeli. Nane sapını ektikten sonra hemen sulayın. ... Nane sapları 1 haftada filizlenmeye başlayacaktır.

Nane ekimi ne zaman yapılır?

Nane tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Nane tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir.Nane tohumu ekim derinliği 0,5-1 cm, sıralar üzeri mesafe sıra üzeri 2-3 cm ,sıralar arası 20-25 cm arasındadır.Nane fidesi kullanılacaksa nane ...

Nane neden sararır?

Bitkinin yaprakları sarı renke dönmesinin muhtemel bir nedeni, yeterli güneş ışığı alamamasıdır. Evinizde çok fazla doğal ışık yoksa bitkinizin ışık alan bir yere taşıyın. ... Bazı hassas bitkiler yer değiştirme konusunda hassas olduğu için bitkinizi dikkatli bir şekilde izleyin.

Maydanoz ve nane hangi ayda ekilir?

Maydanoz ekiminde en önemli nokta aldığınız tohumun kaliteli olmasıdır. Maydanoz tohumu alırken güvenilir bir satıcıdan almanız işinizi garanti edecektir. Maydanoz soğuk kış günlerinde ekilmez. Ekimi için en uygun zaman mart sonu ve nisan ayıdır.

Nane bitkisi nerede yetişir?

Ülkemizde bütün bölgelerde küçük çaplı yetiştirilmesine karşılık Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde ticari olarak üretilmektedir. Toplam nane üretim miktarımız 3.000 ton civarındadır. Nanenin anavatanı Akdeniz sahilleri olarak bilinmektedir.

Fesleğen tohumu nasıl Filizlendirilir?

Fesleğen tohumu ekmeden önce tohumların birkaç saat suda bekletilmesi hızlı filizlenme sağlayacağından sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Bu şekilde suda bekletildikten sonra yerine alınan fesleğen tohumunun üzerine toprak eklenir ve bir miktar can suyu verilir.