CV de fotoğraf olmak zorunda mı?

İçindekiler:

  1. CV de fotoğraf olmak zorunda mı?
  2. CV ye konulan fotoğraf nasıl olmalı?
  3. CV de Fotoğraf nerede olur?
  4. CV de eğitim bilgileri nasıl yazılır?
  5. CV de eğitim durumu nasıl yazılır?
  6. CV de devam eden iş nasıl yazılır?
  7. CV de adres olmalı mı?

CV de fotoğraf olmak zorunda mı?

Yurt dışında ve özellikle ABD ve diğer Batı ülkelerinde CV'lerde fotoğraf kullanımı kesinlikle önerilmiyor. Bu yüzden yurt dışındaki pozisyonlar için başvuru yaparken hiçbir şekilde fotoğraf kullanmamaya özen göstermelisin. Öte yandan Türkiye'de ise fotoğrafsız özgeçmişler iyi karşılanmıyor.

CV ye konulan fotoğraf nasıl olmalı?

Vesikalık tarzda bir profil fotoğrafı uygundur. Erkek adaylar için takım elbiseli bir fotoğraf uygundur. Kadın adaylar için resmi, iş kıyafeti diye tanımlanabilecek bir kıyafet ve sade bir makyaj uygundur. Böyle bir fotoğrafınız yoksa hiç fotoğraf kullanmayın.

CV de Fotoğraf nerede olur?

CV'de fotoğraf kullanmak tercihinize kalmıştır. Ancak kullanacağınız fotoğrafın son altı ay içerisinde çekilmiş ve başvurduğunuz pozisyona uygun olmasına dikkat edilmelidir. Fotoğraf sayfanın sağ üst köşesinde olmalıdır.

CV de eğitim bilgileri nasıl yazılır?

Eğitim Bilgileri Mezun olduğun programları ters kronolojik sıra ile yazmalısın. Okurken aldığın dereceleri ya da önemli başarıları ve genel not ortalamanı belirtebilirsin. Yeni mezunsan bu bölüm başta olmalı, ama iş deneyimine sahipsen bu bölümü iş deneyimi bölümünün altına yazabilirsin.

CV de eğitim durumu nasıl yazılır?

Eğitim Bilgileri
  • Mezun olduğun programları ters kronolojik sıra ile yazmalısın.
  • Okurken aldığın dereceleri ya da önemli başarıları ve genel not ortalamanı belirtebilirsin.
  • Yeni mezunsan bu bölüm başta olmalı, ama iş deneyimine sahipsen bu bölümü iş deneyimi bölümünün altına yazabilirsin.

CV de devam eden iş nasıl yazılır?

İş/Staj Deneyimi
  • Ters kronolojik sıra ile ve staj deneyimlerinizi yazın.
  • Çalıştığınız yerdeki pozisyonunuzu belirtin. Her birinin altına sorumluluklarınızı ve genel olarak yaptığınız işleri kısaca listeleyin.
  • Başarılarınızı özellikle vurgulayın.

CV de adres olmalı mı?

Profesyonel bir cv hazırlayabilmek adına adresin doğru ve eksiksiz olarak belirtilmesi gerekmektedir. ... Cv'ye adres yazılır sorusuna geri dönülecek olursa, bu noktada herhangi bir şüphe gerektirmeden profesyonel bir özgeçmiş için sayfanın üst bölümüne kesinlikle adres ve temel iletişim bilgileri yazılmalıdır.