Hazırlık muafiyet sınavı kaç puanla geçilir?

İçindekiler:

  1. Hazırlık muafiyet sınavı kaç puanla geçilir?
  2. Arapça muafiyet sınavı kaç puanla geçilir?
  3. Hazırlık sınıfında kalınca burs kesilir mi?
  4. Hazırlık muafiyet sınavı ne demek?

Hazırlık muafiyet sınavı kaç puanla geçilir?

İkinci aşamayı da başarıyla tamamlayan öğrenciler bu sınava girebilir. Muafiyet sınavı kaç puan? * 0 Zorunlu İngilizce Bölümü öğrencileri için geçme notu 100 puan üzerinden en az 70 puandır. 0 Zorunlu İngilizce Bölümü öğrencileri için geçme notu 100 puan üzerinden en az 60 puandır.

Arapça muafiyet sınavı kaç puanla geçilir?

Sınav toplam 50 sorudan oluşacaktır. Muafiyet sınavında öğrencilerimizin başarılı sayılabilmesi için yüzlük sisteme göre en az 65 puan almaları gerekmektedir. Tüm öğrencilere başarılar dileriz. NOT: tarihinde yapılacak olan Muafiyet Sınavına katılım zorunlu değildir.

Hazırlık sınıfında kalınca burs kesilir mi?

İsteğe bağlı hazırlık sınıfında kalırsam bursum kesilir mi? Evet kesilir, isteğe bağlı hazırlık okuyup da KYK bursu kesilen birçok öğrenci bulunmaktadır. ... Bursunuz kesildiğinde bankamatikten para çekerken bursunuzun öğrenim kredisine dönüştüğüne yönelik bir bilgi gelmektedir.

Hazırlık muafiyet sınavı ne demek?

Yabancı dil zorunluluğu bulunan bölümlerde yapılan sınava muafiyet sınavı denir. Eğitim konusunda öğrencinin yabancı dil açısından yeterli olup olmadığını test eder. Özellikle eğitim süreci içerisinde mağduriyet yaşamamak ve yıl kaybetmemek için, yeterli dil seviyesine sahip olan öğrencilerin geçtiği bir sınavdır.